ukenru
parubiy-rozpoviv-yakim-buv-ostanniy-robochiy-tizhden-vr-u-2018-rotsi

Парубій розповів, яким був останній робочий тиждень ВР у 2018 році

 • 8093 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що парламент за робочий тиждень, який є останнім в роботі ВРУ у 2018 році, ухвалив 17 рішень, з яких п'ять законів в цілому. Про це він розповів під час інтерв'ю телеканалу "Рада", передає УНН.

У блоці безпекових питань Парубій окремо виділив проект закону про стандартизацію, яка запроваджує спільні стандарти України з НАТО.

"Це дуже важливий крок для уніфікації і підготовки до вступу України в НАТО", – підкреслив Парубій.

Також він назвав важливим закон про інженерно-технічне забезпечення кордону, який допомагає більш чітко контролювати кордони України, особливо з агресором – Російською Федерацією.

"Особливо важливим для співпраці із США є проект закону про здійснення закупівлі продукції і послуг оборонного призначення, який дозволяє нам відкрити фінансування України з тих коштів, що виділяють США", – зазначив Парубій.

Окрім цього, спікер згадав про законопроект щодо продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

"Сподіваюся, що це буде останній рік для мораторію на ринок землі. Наступного року Уряд має розробити і подати відповідні законопроекти на розгляд парламенту", - повідомив Парубій.

Як повідомляв УНН, Верховна рада затвердила календарний план на наступну сесію.

Українські Національні Новини

Політика