ukenru
parubiy-prioritetnimi-na-tsyu-sesiyu-vr-ye-zakonoproekti-povyazani-zi-vstupom-ukrayini-v-yes-i-nato

Парубій: пріоритетними на цю сесію ВР є законопроекти, пов'язані зі вступом України в ЄС і НАТО

 • 6788 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Пріоритетними для Верховної Ради та Кабінету міністрів на цю сесію є законопроекти, які сприятимуть інтеграції та підготовці вступу України до Європейського Союзу та НАТО. Про це сьогодні сказав голова Верховної Ради України Андрій Парубій на спільному брифінгу з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, передає кореспондент УНН.

“Для нас залишаються пріоритетами — це інтеграція і підготовка до вступу в НАТО, і вступу в ЄС. І в напрямку вступу в НАТО одним з ключових законів, які я хотів би визначити, це закон про Національну безпеку України. Закон, який реформує і сферу безпеки України, але також вкрай необхідний для інтеграції в НАТО, оскільки призводить систему України до стандартів ЄС і стандартів НАТО”, — наголосив він.

Спікер ВР також розповів, що з Прем’єр-міністром було проведено кілька нарад стосовно того, які закони потрібно ухвалити для виконання зобов’язань України щодо угоди про асоціацію, а також узгодили, що і законопроекти будуть ставити на голосування Ради як пріоритетні на початку кожної сесії.

“Зокрема, і цього тижнева сесія розпочинається із законів, необхідних для євроінтеграції. Це проект закону про Товариства з обмеженою відповідальністю, і проект закону про ринки капіталу та регульовані ринки. І цим ми демонструємо спільний підхід, спільну розробку і підготовку до голосування”, — зазначив спікер.

Як повідомляв УНН, А.Парубій у вівторок рекомендуватиме ВР включити законопроект про Антикорупційний суд в порядок денний.

Українські Національні Новини

Політика