ukenru
parubiy-ochikuye-rozglyadu-zmin-do-konstitutsiyi-na-pochatku-novoyi-sesiyi-vr

Парубій очікує розгляду змін до Конституції на початку нової сесії ВР

 • 9694 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Питання щодо внесення змін до Конституції України в частині закріплення курсу України до вступу в Європейський Союз та НАТО розглядатиметься одним з перших на десятій сесії Верховної Ради восьмого скликання, яка розпочнеться 5 лютого 2019-го року. Про це з трибуни парламенту заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент УНН.

"Ми вже отримали позитивне рішення Конституційного суду, і тепер необхідно 300 голосів, щоб ми змогли втілити в життя і внести в Конституцію України цей важливий державницький крок, і я впевнений, це (внесення змін до Конституції щодо закріплення курсу на ЄС та НАТО – ред.) буде одне з тих питань, з якого ми розпочнемо нашу наступну сесію Верховної Ради України", - сказав Парубій.

Як повідомляв УНН, правовий комітет парламенту рекомендував ВР ухвалити закон щодо стратегічного курсу на набуття повноправного членства України в ЄС та НАТО.

Нагадаємо, 22 листопада Верховна Рада у першому читанні схвалила законопроект №9037 щодо курсу України на вступ до НАТО та ЄС. 

Українські Національні Новини

Політика