ukenru
parlamentari-pidtrimali-ratifikatsiyu-ugodi-mizh-ukrayinoyu-ta-daniyeyu-schodo-bezvidsotkovikh-pozik

Парламентарі підтримали ратифікацію угоди між Україною та Данією щодо безвідсоткових позик

 • 11867 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому проект закону №0039 про ратифікацію Рамкової угоди між урядом України та урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні. Відповідне рішення підтримали 334 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що програма Danida Business Finance (DBF) реалізується урядом Королівства Данія в рамках данської співпраці в цілях розвитку та передбачає надання безвідсоткових позик. Допомога надається країнам, що розвиваються, для фінансування проектів у сферах відновлювальної енергетики та енергоефективності, води та стічних вод.

Так, фінансування відбувається шляхом надання комерційним банком або фінансовою установою з представництвом у Королівстві Данія позик уряду України або українським суб’єктам господарювання під державні гарантії. DBF пом’якшить умови кредиту шляхом надання допомоги, яка передбачає субсидію у вигляді відсоткових виплат на весь період кредитування, експортну кредитну премію та банківську маржу.

З урахуванням допомоги DBF, позики мають відповідати таким умовам:

- позики є безвідсотковими;
- строк погашення – до 10 років;
- валюта позики – євро або долар США;
- можуть покривати до 100 % вартості проекту.

На думку авторів законопроекту, набрання чинності Рамковою угодою дозволить розширити напрями двосторонньої співпраці та надасть можливість залучати кошти на реалізацію інвестиційних проектів, спрямованих на забезпечення сталого розвитку та економічного зростання України.

Нагадаємо, ВР ухвалила законопроект №0028, поданий Президентом України Володимиром Зеленським, про ратифікацію Листа про внесення змін до фінугоди між Україною та Європейським інвестиційним банком щодо розвитку системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв.

Українські Національні Новини

Політика