parlament-pidtrymav-zminy-do-zakonodavstva-u-sferi-domashnoho-nasylstva-tak-vymahaie-stambulska-konventsiia

Парламент підтримав зміни до законодавства у сфері домашнього насильства: так вимагає Стамбульська конвенція

 • 19975 переглядiв

Верховна Рада України підтримала законопроект, що приводить законодавство про домашнє насильство у відповідність до Стамбульської конвенції, за нього проголосував 271 депутат. Нові заходи спрямовані на посилення судового розгляду та державного впливу на кривдників.

Верховна рада ухвалила в першому читанні проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів, щодо застосування обмежувальних заходів протидії домашньому насильству. Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, "за" проголосували 271 депутатів, передає УНН.

Парламент прийняв за основу #8329 внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція). За – 271

написав Ярослав Железняк.

Деталі

Після того як ухвалили закон "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству" Україна взяла на себе низку зобов'язань щодо приведення своїх нормативно-правових актів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Метою законопроєкту є боротьбу насильством щодо жінок і домашнім насильством та вдосконалення процесуального порядку розгляду таких справ. Його прийняття дозволить привести окремі норми національного законодавства у відповідність до норм Конвенції та дозволить забезпечити більш дієвий вплив на кривдників з боку держави, йдеться в пояснювальній записці законопроєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Профільний комітет рекомендував Раді ухвалити законопроєкт щодо змін у вищій освіті

Законопроєкт відповідно до Стамбульської конвенції передбачає адміністративне покарання у вигляді штрафу, громадських робіт чи адмінарешту за неповідомлення про вчинення домашнього насильства стосовно дитини посадовою особою суб’єкта, що здійснює заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Це передбачає покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 1 місяця з відрахуванням 20% заробітку.

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні дозволили самопідготовку до іспиту з теорії водіння

     • 16846 переглядiв

    У Кривому Розі під час повітряної тривоги пролунав вибух

     • 24042 переглядiв