ukenru
parlament-ne-pidtrimav-zakonoproekt-pro-institut-biznes-obmudsmena

Парламент не підтримав законопроект про інститут бізнес-обмудсмена

 • 11035 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Верховна Рада України не підтримала законопроект №0944 про Установу бізнес-омбудсмена. За відповідне рішення проголосували 23 народних депутатів, чого не вистачило для прийняття рішення, передає кореспондент УНН.

Законопроект має на меті запровадження на законодавчому рівні в Україні інституту бізнес-омбудсмена в якості посередника, незалежної, третьої особи, що сприяє суб’єктам підприємництва у захисті їх права на підприємницьку діяльність.

Проектом закону визначаються правові засади створення та організації діяльності Установи бізнес-омбудсмена, напрями її діяльності, а також принципи її взаємовідносин з державою, державними органами, органами місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання, що перебувають у сфері їх управління, а також суб’єктами підприємництва.

“Комітет з питань економічного розвитку пропонує вам відхилити або зняти з розгляду законопроект №0944, який є перехідним з ВР попереднього скликання. Він втратив свою актуальність, тому рекомендація саме така. Але не втратила актуальність діяльність бізнес-омбудсмена, яка регулюється цим законопроектом і ми маємо її врегулювати новим законопроектом”, - зазначив заступник голови комітету Дмитро Кисилевський.

Нагадаємо, як повідомляв наприкінці минулого року Президент Зеленський, найближчим часом до парламенту України буде внесено доопрацьований проект закону про установу бізнес-омбудсмена.

Українські Національні Новини

Політика