ukenru
parlament-13-lipnya-mozhe-rozglyanuti-pitannya-pozbavlennya-nedotorkanosti-deputativ-za-podannyam-gpu-a-parubiy

Парламент 13 липня може розглянути питання позбавлення недоторканності депутатів за поданням ГПУ - А.Парубій

 • 10135 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Парламент у четвер наступного пленарного тижня (13 липня - ред.) може розглянути питання позбавлення недоторканності низки народних депутатів за поданням Генеральної прокуратури. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент УНН.

"Про зняття недоторканності (з депутатів Верховної Ради за поданням Генеральної прокуратури - ред). По часу, по регламенту, який передбачає процес зняття недоторканності, ми встигаємо це питання винести в четвер останнього пленарного тижня", - сказав Голова ВР.

Він нагадав, що за регламентом, "дається 20 днів на розгляд регламентним комітетом усіх подань Генеральної прокуратури, тому ми діяли достатньо швидко. Ви пам’ятаєте, що буквально в один день була передача з НАБУ в САП, з САП в прокуратуру, з прокуратури в Верховну Раду і я буквально протягом години-двох направив усі звернення в регламентний комітет".

При тому він нагадав, що в цьому питання важливо дотриматися процедури, бо рішення, яке ухвалене парламентом із порушенням процедури може бути оскаржене і скасоване в суді.

Він додав, що до сьогоднішнього дня жодне подання про позбавлення депутатської недоторканості від прокуратури, які надходили до ВР, не були заблоковані парламентом.

Нагадаємо, Генпрокурор Юрій Луценко вніс у Верховну Раду подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Українські Національні Новини

Політика