papa-rimskiy-v-portugaliyi-zustrinetsya-zi-svyaschennikami-zvinuvachenimi-u-seksualnomu-nasilstvi-ta-yikh-zhertvami

Папа Римський у Португалії зустрінеться із жертвами сексуального насильства з боку духовенства

 • 360906 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Папа Римський Франциск прибув до Португалії в середу на відкриття Всесвітнього дня молоді. Крім того, понтифік планує зустрітись з португальською католицькою ієрархією, яка нещодавно визнала проблему сексуальних насильств щодо неповнолітніх з боку духовенства, пише УНН з посиланням на AP.

Деталі

Літак Папи Франциска прибув до португальської столиці в середу зранку, понтифіка в інвалідному візку зустрічав президент Португалії Марсело Ребелу де Соуза у супроводі двох маленьких дітей.

Франциск планує вирушити до монастиря Жеронімуш, найбільшої пам'ятки Португалії, де зустрінеться з португальською католицькою ієрархією, яка визнала проблему сексуального насильства з боку духовенства. Очікується, що цього тижня Франциск також зустрінеться наодинці з жертвами сексуального насильства і може згадати про цю проблему у своїх публічних виступах, як він це робив під час минулих закордонних поїздок.

Португальських єпископів широко критикували за їхню початкову реакцію на висновки незалежної комісії, яка в лютому повідомила, що з 1950 року в країні сексуального насильства зазнали щонайменше 4815 дітей, більшість з яких були у віці від 10 до 14 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція: 190 жертв сексуального насильства у церкві отримали компенсацію

Єпископи спочатку наполягали на тому, що випадків насилля було лише кілька, через що не хотіли відстороняти від служіння активних членів духовенства, зазначених у звіті комісії. Вони також не погоджувалися на виплату відшкодувань жертвам насильства, наполягаючи на тому, що виплачуватимуть їх лише за рішенням суду.

Португальська католицька церква також пообіцяла в березні побудувати меморіал жертвам, який буде відкрито під час Всесвітнього дня молоді, але організатори відмовилися від цього плану кілька тижнів тому.

Натомість захисники жертв розпочали кампанію під назвою "Це наш меморіал". За кілька годин до приїзду Папи в центрі Лісабона вони розмістили білборд з написом "4800+ дітей зазнали насильства".

Додамо

Всесвітній день Молоді був започаткований у 1980-х роках тодішнім Папою Іваном Павлом ІІ, щоб підбадьорити наступне покоління католиків у їхній вірі. Очікується, що в ньому візьме участь також українська та російська молодь, а війна в Україні, ймовірно, займе центральне місце в його промові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Католицька церква Іспанії виявила сотні розбещувачів дітей за вісім десятиліть

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі