ukenru
papa-frantsisk-sogodni-vidznachaye-svoye-85-richchya

Папа Франциск сьогодні відзначає своє 85-річчя

 • 24154 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Папа Римський Франциск у п'ятницю відзначає 85-річний ювілей, увійшовши до списку найбільш довгоживучих понтифіків. Про це пише УНН з посиланням на Vatican News.

Деталі

Хорхе Маріо Бергольо, обраний папою Римським 13 березня 2013 року, народився 17 грудня 1936 року в Буенос-Айресі в сім'ї італійського емігранта - залізничного робітника. У сан священика майбутній понтифік був висвячений у грудні 1969 року, а зведений до кардиналів - 21 лютого 2001 року папою Римським Іоанном Павлом II.

З моменту свого обрання на Апостольський престол у березні 2013 року папа Франциск, незважаючи на солідний вік, рідко звертався за серйозною допомогою до лікарів. Проте нинішній рік ознаменувався серйозним занепокоєнням за здоров'я понтифіка: 4 липня, після оголошення вересневої поїздки до Угорщини та Словаччини, він попрямував до римської лікарні "Джемеллі" для операції на кишечнику. Як повідомив тоді Святий престол, понтифіку було проведено "планову операцію з приводу дивертикулярної хвороби сигмовидної ободової кишки".

Пізніше стало відомо, що операція вимагає резекції лівої частини товстого кишечника. Папа Римський провів у лікарні 10 діб і звернувся до вірян у Ватикані через два тижні після операції, а вже у вересні здійснив візит до Східної Європи.

Додамо

Папі Бенедикту було 85, коли він пішов у відставку в лютому 2013 року, ставши першим Папою, який пішов у відставку за останні 600 років і проклавши шлях до обрання Франциска. 

До нього Іван Павло II помер у віці 84 років, а Іван Павло I помер у віці 65 років лише після 33 днів роботи. Фактично, всі папи 20-го століття померли на початку 80-ти років або молодше, за винятком Папи Льва XIII, якому було 93 роки, коли він помер у 1903 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу