ukenru
pandemiya-nebo-nad-izrayilem-zakrivayetsya

Пандемія: небо над Ізраїлем закривається

 • 14653 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. У неділю, 24 січня, ізраїльський уряд на своєму засіданні проголосував за схвалення нової заборони, що суворо обмежує авіаперельоти в Ізраїль і з Ізраїлю, у межах боротьби з поширенням коронавірусу. Пасажирські рейси будуть скасовані. Вантажним літакам як і раніше буде дозволено приземлятися. Про це повідомляє ізраїльський 7 канал, передає УНН.

Деталі

Уряд Ізраїлю проголосував за введення майже повної заборони на в’їзд і виїзд з країни. Заборона набуває чинності опівночі з понеділка, 25 січня на вівторок, 26 січня і триватиме наразі до кінця місяця.

План, схвалений міністрами уряду, заборонить практично всі авіаперельоти. При цьому уряд зможе продовжити заборону і після 31 січня. Пасажирські рейси до Ізраїлю і з Ізраїлю будуть скасовані, а вантажним літакам як і раніше буде дозволено приземлятися.

Хоча туристам буде заборонено в’їзд до Ізраїлю, можливі винятки для гуманітарних випадків на спеціальних чартерних рейсах.

Тим, кому необхідно залишити країну, буде дозволено вилетіти з міжнародного аеропорту Бен-Гуріон лише в тому випадку, якщо їм буде надано спеціальний дозвіл у зв’язку з “винятковими обставинами”.

Рішення було ухвалено на наступний день після того, як прем’єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху провів обговорення цього плану з міністром охорони здоров’я, міністром транспорту, головою Ради національної безпеки, генеральними директорами міністерств охорони здоров’я і транспорту, комісаром з боротьби з коронавірусів, головою управління цивільної авіації, генеральним прокурором та іншими високопосадовцями.

Варто додати

За даними ВООЗ, в Ізраїлі підтверджено 569 152 випадки захворювання на COVID-19, при цьому 4158 - летальні. Водночас, за даними ресурсу Worldometer, що відслідковує ситуацію з корнавірусом у світі, в Ізраїлі зафіксовано 595 097 випадків захворювання, з яких 4 361 летальні.

Водночас, за повідомленням турецького агентства Anadolu, в Ізраїлі виявлено новий штам коронавірусу (COVID-19). У звіті Управління військової розвідки Ізраїлю (AMAN), який цитує видання, йдеться, що нова мутація вірусу, виявлена в Ізраїлі, має здатність до більш стрімкого поширенню. У зв'язку з цим усі, хто прибуває до Ізраїлю з-за кордону, повинні бути повторно поміщені на карантин, відзначають в розвідуправлінні, пише видання.

Українські Національні Новини

Новини Світу