palata-predstavnykiv-ssha-skhvalyla-rozsliduvannia-shchodo-impichmentu-baidena-nezvazhaiuchy-na-vidsutnist-dokaziv

Палата представників США схвалила розслідування щодо імпічменту Байдена, незважаючи на відсутність доказів

 • 29820 переглядiв

Палата представників США проголосувала за початок процедури імпічменту президента Байдена, пов'язаної з його закордонними оборудками, на тлі заяв Білого дому про політичні мотиви. Хантеру Байдену також висунуті окремі федеральні звинувачення, зокрема - в ухилянні від сплати податків.

Контрольована республіканцями палата представників США, 221-212 голосами проголосувала за схвалення розслідування, яке вивчає, чи отримував Джо Байден неналежну вигоду від закордонних ділових операцій свого 53-річного сина Хантера Байдена. Білий дім відхилив розслідування, як необґрунтоване фактами та політично мотивоване. Про це повідомляє УНН із посиланням на The Wall Street Journal та Associated Press.

Деталі

У середу Палата представників з невеликою перевагою схвалила початок процедури імпічменту президента Байдена, через кілька годин після того, як його син, Хантер Байден, проігнорував вимогу Конгресу дати свідчення на Капітолійському пагорбі, що ознаменувало різку ескалацію в боротьбі між Білим домом і республіканцями.

Син президента США різко розкритикував видану Республіканською партією повістку для надання свідчень за закритими дверима, пояснюючи що інформація може вибірково просочуватися та маніпулювати.

Республіканці не хочуть відкритого процесу, де американці зможуть побачити їхню тактику, викрити їхні безпідставні запити або почути те, що я маю сказати. .. Чого вони бояться? Я тут

- сказав він в публічній заяві.

Представник Республіканської партії Джеймс Комер (Кентуккі), голова Комітету з нагляду та підзвітності Палати представників, заявив, що республіканці очікують "повної співпраці" з приватними свідченнями. Пізніше республіканці заявили журналістам, що вони почнуть розглядати питання про неповагу до Конгресу у відповідь на відсутність співпраці з боку Хантера Байдена.

Оскільки президент Байден продовжує обгороджувати законні повістки Конгресу, сьогоднішнє голосування повного складу Палати представників, яке санкціонує розслідування, дає нам найсильнішу позицію для виконання цих повісток у суді

- заявив спікер Палати представників Республіканської партії Майк Джонсон

Довідка

Хантер Байден, який описав свою боротьбу з наркотичною та алкогольною залежністю, був об’єктом багаторічного кримінального розслідування. Йому пред'явлені федеральні звинувачення в тому, що він брехав про вживання наркотиків, наживався на ділових відносинах з іноземними компаніями, керуючи доступом до тодішнього віце-президента і свого батька Байдена, який також нібито наживався на цьому. Крім того, Хантеру Байдену пред'явлені кримінальні звинувачення у інших справах - одна з них стосується вогнепальної зброї в штаті Делавер, нібито за порушення законів, що забороняють наркоманам володіти зброєю у 2018 році, тобто в період, коли він визнав, що бореться із залежністю; інша - від спеціального прокурора США Девіда Вайса, який стверджує, що він не сплатив близько 1,4 мільйона доларів податків протягом трьох років. Хантер Байден не визнав себе винним у звинуваченнях у зброї, а його адвокат каже, що він повністю повернув податки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботу Конгресу США продовжили ще на тиждень - нардеп Устінова

Доповнення

Адміністрація президента Байдена наразі відхиляє вищезазначені розслідування як необґрунтовані фактами та політично мотивовані.

Президент Джо Байден продовжує готуватися до можливого реваншу на виборах 2024 року зі своїм попередником-республіканцем Дональдом Трампом, - як зазначають ЗМІ, нинішні зусилля опонентів майже напевно не призведуть до усунення Байдена з посади.

Навіть якщо Палата представників проголосує за імпічмент президента, Сенат повинен буде двома третинами голосів визнати його винним у висунутих звинуваченнях, що практично неможливо в палаті, де більшість складають соратники Байдена.

Нагадаємо

Спеціальний прокурор США Девід Вайсвисунув нові кримінальні звинувачення проти Хантера Байдена, звинувативши його у несплаті податків на суму 1,4 мільйона доларів. Це друга кримінальна справа проти сина президента Сполучених Штатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенат США принял рекордный оборонный бюджет на 886 млрд долларов

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі