ukenru
palata-predstavnikiv-ssha-ukhvalila-rezolyutsiyu-schodo-protseduri-impichmentu-trampa

Палата представників США ухвалила резолюцію щодо процедури імпічменту Трампа

 • 16820 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Палата представників Конгресу США в четвер ухвалила резолюцію, яка формалізує розслідування щодо імпічменту президента країни Дональда Трампа. Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

Близько 10:30 години ранку 232 голосами проти 196 була ухвалена резолюція, що формалізує розслідування з питання про імпічмент президента Трампа. Голоси в Палаті представників, в основному, розділилися за партійним принципом.

Голосування є першою офіційною перевіркою популярності розслідування, яке почалося 24 вересня. Для ухвалення резолюції демократам, які займають 224 місця з 435, потрібно було набрати просту більшість голосів.

Резолюція передбачає проведення публічних слухань та оприлюднення стенограм з закритих засідань, а також визначає, які права мають республіканці і сам президент Дональд Трамп для участі в подальших етапах процесу.

Президент Трамп відразу після голосування опублікував твіт, в якому назвав розслідування "найбільшим полюванням на відьом в американській історії".

Прессекретар Білого дому Стефані Грішем опублікувала заяву, у якій підкреслила, що "президент не вчинив ніяких порушень", і назвала процес "нечесним, неконституційним і фундаментально неамериканським".

Як повідомляв УНН, раніше в американських ЗМІ з посиланням на інформатора з'явилася інформація про те, що Трамп міг порушити правила нацбезпеки під час розмови з Президентом України Володимиром Зеленським у липні, спробувавши тиснути на українську владу з розслідування справи сина свого конкурента на виборах 2020 року Джо Байдена.

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі оголосила на підставі таких підозр про початок процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив розшифровку липневої розмови Трампа і Зеленського.

Українські Національні Новини

Політика