ukenru
p-poroshenko-privitav-krimskotatarskiy-narod-z-dnem-prapora-1

П.Порошенко привітав кримськотатарський народ з Днем прапора

 • 5832 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Президент України Петро Порошенко привітав кримськотатарський народ з Днем прапора, передає УНН з посиланням на прес-службу Глави держави.

"Кримськотатарський прапор став невід'ємним символом єдності, наступності поколінь і багатовікової боротьби кримських татар за свою свободу.

У поєднанні синіх та золотистих кольорів цього прапора, так само, як у синьо-жовтих кольорах Державного Прапора України - життєва сила і мрія про мирне, вільне та заможне майбутнє", - йдеться в зверненні Президента.

П.Порошенко також нагадав, що саме цього дня у 1991 році, вперше після багатьох років вигнань і поневірянь, відновив роботу представницький орган - Курултай кримськотатарського народу.

"Кримські татари, що поверталися з депортації на свою історичну землю, продемонструвавши всьому світові незламність духу, відродили самобутню традицію самоврядування, національну символіку", - наголосив він.

Президент підкреслив, що спільна Батьківщина, спільна мета - повернення тимчасово анексованого ворогом Криму - ще більш ріднять українців та кримських татар.

"Не зважаючи на труднощі, ми усі впевнені - невдовзі наші прапори гордо майорітимуть у вільному українському Криму", - підкреслив П.Порошенко.

Нагадаємо, в Оттаві підняли кримськотатарський прапор.

Українські Національні Новини

Політика