ukenru
p-poroshenko-obgovoriv-z-r-perri-mozhlivist-postachannya-zridzhenogo-gazu-zi-ssha

П.Порошенко обговорив з Р.Перрі можливість постачання зрідженого газу зі США

 • 11829 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Президент України Петро Порошенко обговорив з міністром енергетики Сполучених Штатів Америки Ріком Перрі можливість постачання альтернативних видів палива, зокрема зрідженого газу із США. Про це повідомляє прес-служба АП, передає УНН.

"У ході зустрічі були обговорені питання реалізації спільних проектів у атомній енергетиці, галузі видобутку енергоносіїв в Україні, а також можливості постачання альтернативних видів палива, зокрема зрідженого газу із США", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що Президент висловив вдячність американській стороні за значну практичну допомогу у зміцненні енергетичної безпеки України та відзначив зацікавленість у ширшому залученні до нашої країни сучасних американських технологій та передового досвіду у сфері енергетики.

П.Порошенко також відзначив значний потенціал для подальшого розвитку взаємовигідного співробітництва між Україною та США в енергетичній сфері та привітав активний інтерес до України з боку американських енергетичних компаній.

Окрім того, була обговорена тематика зміцнення європейської енергетичної безпеки, зокрема у контексті можливостей модернізації і розвитку транзитних потужностей України та реалізації нових європейських транспортно-енергетичних проектів.

Як повідомляв УНН, Україна і США підтвердили спільну позицію щодо загрози проекту “Північний потік-2”.

Українські Національні Новини

Політика