ukenru
oznaky-koruptsii-sap-vyiavyly-neobgruntovanymy-aktyvy-kerivnyka-sektoru-mytnytsi-v-sud-spriamovano-pozov

Ознаки корупції: САП виявили необґрунтованими активи керівника сектору митниці, в суд спрямовано позов

 • 17124 переглядiв

САП визнала необґрунтованим набуття активів на суму понад 8,6 млн грн матір'ю начальника сектору Київської митниці ДФС та подала позов про їх стягнення в дохід держави.

Аналізом доходів та видатків матері керівника Київської митниці, встановлена неможливість набуття цих об’єктів за рахунок законних джерел. Зважаючи на це, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) звернувся до Вищого антикорупційного суду з позовом, передає УНН.

Прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції заявлено позов до Вищого антикорупційного суду про визнання необґрунтованими активів, що оформлені на родичку працівника сектору митного оформлення "Фастів" митного поста "Південний" Київської митниці

– ідеться у повідомленні.

У САП проаналізували та виявили необґрунтованими активи на суму понад 8,6 млн грн, - у позові йдеться про стягнення їх в дохід держави (цивільна конфіскація).

Деталі

Як повідомляють в САП, матір керівника сектору Київської митниці, у квітні 2023 року придбала житловий будинок і шість земельних ділянок. Йдеться про одну садибу в передмісті Києва. Жінка видала доручення сину та його дружині на її представництво з усіх питань, пов’язаних з цими об’єктами нерухомості.

Проте аналізом доходів та видатків матері посадовця встановлена неможливість набуття цих об’єктів нерухомості за рахунок законних джерел.

Ось що вказує САП щодо працівника сектору митного оформлення:

Посадовець працює на посадах державної служби понад 25 років; він і його дружина, яка до квітня 2023 року працювала в митних органах, не володіли законними доходами і активами для придбання вищезазначеного майна.

Поляки продовжують блокувати три пункти пропуску на кордоні, у чергах 370 вантажівок – Демченко28.03.24, 07:47 • [views_0]

Фахівцями САП встановлено, що після придбання зазначених активів їх використовував саме посадовець і його дружина, а не його мати. Згідно з висновками САП, - це вказує, поряд з іншими даними на те, що жінка набула активи у власність за дорученням посадовця.

Зважаючи на це, прокурор САП звернувся до суду з позовом про визнання  необґрунтованими цих активів і стягнення їх з посадовця та його матері в дохід держави.

Повідомляється про арешт нерухомого майна, - судом, за заявою прокурора, у порядку забезпечення позову.

Нагадаємо

Суд відправив під варту депутата рівненської облради,  який є також заступником голови Поліського лісового офісу ДСГП "Ліси України", якого було викрито на недеклеруванні статків на мільйони доларів. 

2023 рік є найрезультативнішим в роботі антикорупційних органів з моменту їхнього створення - керівник САП21.02.24, 16:39 • [views_0]

Ігор Тележніков

Кримінал та НП