ukenru
otrimannya-khabarya-ta-vidmivanni-koshtiv-spravu-eksnardepa-martinenka-peredali-do-sudu

Отримання хабаря та відмиванні коштів: справу екснардепа Мартиненка передали до суду

 • 554289 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. До суду скеровано обвинувальний акт щодо екснардепа, колишнього голови Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Миколи Мартиненка, якого підозрюють в отриманні понад 311 тис. євро хабаря та відмиванні коштів. Про це повідомляє САП, передає УНН.

Цитата

«14 лютого 2023 року прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт щодо народного депутата України ІІІ-VIII скликань – колишнього голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що під час досудового розслідування детективи НАБУ викрили факт отримання колишнім нардепом у липні 2014 року 311 563 євро неправомірної вигоди від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» (входить до холдингу «Об’єднані машинобудівні заводи», який належить російському «Газпромбанку») за просування інтересів вказаної чеської компанії в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мартиненко є обвинуваченим в іншій справі, розслідуваній НАБУ і САП

Так, після отримання коштів колишній голова комітету ВРУ з використанням наданої йому влади та службового становища вчинив низку дій в інтересах чеської компанії, які були спрямовані на оплату заборгованості українськими контрагентами за контрактами укладеними з чеською компанією.

Доповнення

У 2022 році повідомлялося, що завершено досудове розслідування у справі щодо екснардепа, колишнього голови Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Миколи Мартиненка, якого підозрюють в отриманні понад 311 тис. євро хабаря та відмиванні коштів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП