ukenru
orban-ugorschina-maye-dobre-podumati-pro-maybutni-vidnosini-z-rosiyeyu

Орбан: Угорщина має добре подумати про майбутні відносини з росією

 • 822147 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що можливо, доведеться переосмислити свої затишні відносини з росією в майбутньому через зміну геополітичних реалій після вторгнення москви в Україну, повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

В четвер на економічному форумі в Будапешті Орбан заявив, що хоча на його думку в інтересах Угорщини підтримувати зв'язки з росією, особливо через енергетичну залежність, відносини Європи з москвою можуть не відбудуватися після завершення війни, що змусить Угорщину також пристосовуватися.

Цитата

"Я розумію необхідність відновлення російсько-європейських відносин після війни, але це далеко не реалістично, - сказав Орбан. - Ось чому зовнішня і економічна політика Угорщини повинна добре подумати про те, які відносини ми можемо встановити і підтримувати з росією в найближчі 10-15 років" - зауважив прем'єр-міністр Угорщини.

Доповнення

Орбан став об'єктом жорсткої критики з боку союзників по Європейському Союзу і НАТО за продовження тісних зв'язків з росією навіть після повномасштабного вторгнення армії рф в Україну. Також Орбана критикували за виступ проти санкцій ЄС проти москви і заборону на постачання зброї в Україну. Сам Орбан раніше неодноразово заявляв, що він намагатиметеся зберегти відносини з росією.

Українські Національні Новини

Новини Світу