opituvannya-tretina-ukrayintsiv-gotova-zakhischati-nezalezhnist-ta-teritorialnu-tsilisnist-ukrayini-zi-zbroyeyu-v-rukakh

Опитування: третина українців готова захищати незалежність та територіальну цілісність України зі зброєю в руках

 • 571261 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Опитування проведене соціологічною службою Центру Разумкова показало, що майже третина українців готова воювати за свою країну, повідомляє УНН.

Деталі

Захищати незалежність та територіальну цілісність України зі зброєю в руках готові 29% українців. Про це свідчать результати загальнонаціонального соціологічного опитування. Серед чоловіків - 44%, серед жінок - 16%. У 2015 році ці показники були трохи нижчі, тоді на захист України готові були стати 17,5% опитаних.

Готовність захищати країну участю у волонтерському русі висловили 42% респондентів. Крім того, 21% опитаних хочуть, щоб їх діти стали професійними військовими й присвятили своє життя службі у Збройних силах.

Також за даними опитування, 76% респондентів хочуть, щоб їх діти жили в Україні. Порівняно з 2001 р. істотно зросло число впевнених у тому, що їх діти, живучи в Україні зможуть здобути освіту, в тому числі вищу, (їх частка зросла з 27% до 79%), зможуть отримати роботу, яка відповідатиме їх бажанню (з 12% до 49%), зможуть користуватися якісними послугами з охорони здоров’я (з 12% до 49%), матимуть власне житло (з 24% до 48%), почуватимуть себе захищеними від посягань на їх права і свободи (з 6% до 53%), зможуть подорожувати й побачити світ (з 9% до 60%), матимуть вільний час для повноцінного відпочинку (з 24% до 67%), будуть вдячні батькам за те, що вони дали їм життя (з 49% до 82%).

Довідка

Результати соціологічного опитування, що проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 23 по 31 травня 2023 року в рамках проєкт Програми MATRA, що фінансується Посольством Королівства Нідерландів в Україні.Воно охоплювало всі регіони які перебувають під контролем України, за винятком тих, де відбуваються активні бойові дії. Не проводилось на окупованих територіях. Опитано 2020 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Разом з тим, додаткові систематичні відхилення вибірки можуть бути зумовлені наслідками російської агресії, зокрема, вимушеною евакуацією мільйонів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абсолютна більшість українців проти територіальних поступок для закінчення війни: опитування

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У «Дію» повертають послугу зміни місця проживання

     • 927800 переглядiв