ukenru
operatsiia-v-irpeni-rozsikla-uhrupuvannia-rf-ta-stala-perelomnoiu-v-oboroni-stolytsi-ukrainy-budanov

Операція в Ірпені розсікла угрупування рф та стала переломною в обороні столиці України – Буданов

 • 100448 переглядiв

Операція в Ірпені розділила російське угруповання, що атакувало Київ, на дві частини, ставши переломним моментом в обороні української столиці.

Спогадами про ключові епізоди оборони Києва поділився керівник ГУР МО України Кирило Буданов. Посадовець зазначив, що "переломним моментом" в обороні столиці була операція в Ірпені, яка розсікла угруповання російських окупантів на дві частини, передає УНН із посиланням на пресслужбу Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Операція у місті Ірпінь у той час була неочікувана для росіян. Вона розсікла їхнє угруповання, яке діяло на Київському напрямі, на дві частини

- зазначив Кирило Буданов в ексклюзивному інтерв’ю для ток-шоу «Хоробрі серця».

Після цього почалася втеча – додав він.

Крім того, Буданов розповів, що здійснити підрив дамби на річці Ірпінь, і таким чином розширити її русло допомогла людина з організації, яка відповідальна за гідротехнічні споруди. Головний інженер цієї організації приїхав до Буданова.

Головний інженер приїхав до мене. Довго розповідав що і до чого такими науковими термінами. Кажу йому: "Ти можеш просто прямо сказати ― що треба, щоб річка вийшла [з берегів]?" ― "Ну так: отут і отут підірвіть, а оці шлюзи відкрийте

– розповів Буданов.

Нагадаємо

28 березня 2022 року, місто Ірпінь у Київській області звільнили від російських окупантів. УНН робив фоторепортаж наслідків "русского мира" - який вигляд мало затишне містечко після звільнення від російських загарбників у 2022 році.

Ігор Тележніков

Війна