ukenru
operatori-gts-ukrayini-i-slovachchini-zapuskayut-virtualniy-revers-gazu

Оператори ГТС України і Словаччини запускають віртуальний реверс газу

 • 14344 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Український та словацький оператори ГТС запускають віртуальний реверс газу з 1 березня 2020 року. Про це УНН повідомили у пресслужбі ОГТСУ.

"ТОВ “Оператор ГТС України” та словацький оператор ГТС Eustream a.s. запускають віртуальний реверс через точку з’єднання “Вельке Капушани” — “Ужгород” з 1 березня 2020 року", - йдеться у повідомленні.

На додаток до потужностей точки з’єднання “Будінце”, що використовуються для імпорту газу в Україну з 2014 року, Eustream і ОГТСУ відповідно до підписаної угоди про взаємодію для точки з’єднання “Вельки Капушани” — “Ужгород” запускають віртуальний реверс (так званий backhaul), тим самим додатково розширюючи словацький коридор для поставок газу в Україну, додали у компанії.

Як зазначається, починаючи з 1 березня, оператори щоденно пропонують наступну потужність для ринку: 10 млн куб. м на добу (104 ГВтгод на добу).

Оператори нагадали, що потужність віртуального реверсу залежить від наявності фізичного потоку в напрямку Україна-Словаччина, а отже вона є переривчастою і може бути перервана у випадку відсутності потоку в напрямку від України до Словаччини. Оператори також підкреслили, що можуть збільшити рівень віртуальних потужностей у випадку наявності інтересу з боку ринку.

Нагадаємо, у січні з Польщі почалися поставки газу за віртуальним реверсом.

Українські Національні Новини

Економіка