opalyuvalniy-sezon-u-mikolayevi-mozhut-rozpochati-1-listopada-mer

Опалювальний сезон у Миколаєві можуть розпочати 1 листопада - мер

 • 213853 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Миколаїв, який постійно перебуває під обстрілами росіян, готовий до опалювального сезону. Як повідомив міський голова Олександр Сєнкевич під час брифінгу, опалення планують розпочати з 1 листопада, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Минулого року ми запустили опалення 1 листопада. Десь на ці дати орієнтуємося і цього року, але вже готові запустити його і наступного тижня”, – заявив мер.

Деталі

Сєнкевич назвав умови, за яких у місті запустять тепло – якщо середньодобова температура протягом трьох днів буде триматись на рівні 8 градусів за Цельсієм.

“Опалювальний сезон у Миколаєві запускається за рішенням виконавчого комітету та регламентується лише за одним параметром – це середньодобова температура у 8 градусів по Цельсію, протягом трьох днів. Якщо така температура буде, то в Миколаєві ми запускаємо тепло. Систему теплопостачання ми готуємо з весни по сьогодні в нормальному режимі. Для нас війна не є приводом перейматися. Не дивлячись на те, що за весь час війни нас не бомбардували лише 40 днів, ми готуємо опалювальний сезон, готуємо мережі. Все робимо для того, щоб запустити”, – пояснив мер.

Він зазначив, що в місті, станом на зараз, залишилося близько 220 тисяч жителів з 500 тисяч населення. Міська влада закликає громадян економити електроенергію. Проте, багато підприємств не працюють у зв’язку з військовими діями, тому немає необхідності наголошувати на цьому повторно. Місто живе в режимі економії від початку вторгнення.

Сєнкевич також додав, що люди, які виїхали з міста, але в помешкання яких буде постачатися тепло, – зобов’язані будуть сплачувати за нього.

“У нас була думка стосовно того, щоб не прогрівати будинки, у яких кількість жильців становить менше 10-20%. Потім ми відійшли від цієї думки, бо насправді відсутність тепла взимку може створити великі проблеми. Тобто, все буде покрито пліснявою, яку потім неможливо буде вивести. Меблі також можуть розбухнути, буде пошкоджена техніка, і це принесе власникам набагато більше збитків, ніж сплата за теплопостачання”, – заявив він.

У Миколаєві також існує проблема з питною водою. Місто з 12 квітня перебуває без питної чистої води, що також спричиняє багато незручностей.

“З 12 квітня немає нормальної сирої води для перетворення її на питну. Ми беремо воду з річки Південний Буг, а вона, фактично, є солоною. Ми не можемо запускати солону воду в систему теплопостачання, бо система зруйнується. Сьогодні, через солону воду, кількість поривів на мережах водоканалу збільшилася у 20 разів. Тому воду ми готуємо, додаємо спеціальні хімічні сполуки. Вона хімічно оброблена”, – пояснив він.

Ще одна з проблем, які є в Миколаєві, – це відсутність вікон у багатьох квартирах. Міський голова зазначив, що оскільки більше половини людей виїхало з міста – це означає, що там немає вікон та немає людей. Через велику кількість пошкоджень команди не встигають працювати. Тому міська влада звернулася до асоціації міст по допомогу.

Доповнення

Російські окупанти вночі атакували Миколаїв дронами-камікадзе Shahed-136, чотири поцілили в заклад освіти.

На ранок російські війська знову завдали ударів по Миколаєву - ракетами С-300.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі