oos-chotiri-vorozhikh-porushennya-tishi-u-tomu-chisli-iz-zaboronenimi-minami-pom-2

ООС: чотири ворожих порушення "тиші", у тому числі - із забороненими мінами ПОМ-2

 • 15142 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. У районі проведення операції Об'єднаних сил з початку поточної доби, 27 листопада, зафіксовано чотири ворожих порушення режиму припинення вогню, у тому числі дистанційне мінування території мінами ПОМ-2. Про це УНН повідомили у пресцентрі ООС.

Цитата:

"Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи. Від початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню, 3 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння", - повідомили у штабі.

Деталі

За даними пресцентру ООС, 27 листопада у напрямку Мар'їнки ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм. Поблизу Південного російські найманці здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм. У бік Золотого-4 противник застосував міномети калібру 82 мм, ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю. Окрім того, неподалік населеного пункту окупанти здійснили дистанційне мінування території мінами ПОМ-2.

Додамо, протипіхотні міни ПОМ-2 заборонені Конвенцією ООН.

"Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає", - додали у штабі.

"Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли", - вказали при цьому у пресцентрі ООС.

Підрозділи Об’єднаних сил, як зазначається, контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ заявляє про чергові перешкоди роботі місії на Донбасі

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ОБСЄ заявляє про чергові перешкоди роботі місії на Донбасі

     • 15376 переглядiв

    Президента Чехії Земана виписали з лікарні

     • 13563 переглядiв

    Хокей: "Піттсбург" завоював п'яту поспіль перемогу в НХЛ

     • 14865 переглядiв

    Померла заступниця міністра освіти Любомира Мандзій

     • 26884 переглядiв