ukenru
oos-boyoviki-zdiysnili-4-obstriliv-pozitsiy-ukrayinskikh-viyskovikh-ye-poraneni-viyskovi

ООС: бойовики здійснили 4 обстріли позицій українських військових, є поранені військові

 • 8953 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. 31 грудня російські бойовики 4 рази порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано 3 випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Операції об’єднаних сил.

Військові повідомили, що бойовики вели обстріли: "з мінометів калібру 120 мм по позиціях українських військових в районі населеного пункту Новотошківське та з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем в районі селища Кримське на Луганському напрямку а також з мінометів калібру 82 мм в районі населеного пункту Мар'їнка на Донецькому напрямку".

Протягом минулої доби двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

"Підрозділи Об'єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, протягом минулої доби двох бойовиків було знищено та трьох поранено. Протягом поточної доби ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм по позиціях українських військових в районі населеного пункту Гнутове на Маріупольському напрямку", - йдеться у повідомлені прес-служби штабу ООС.

Протягом цієї доби жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.

"В зв’язку з обстрілами збройними формуваннями Російської Федерації та їх найманцями позицій Об'єднаних сил, українські військові вживали адекватних заходів у відповідь з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України", - додається у повідомленні штабу ОС.

Українські військові продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню.

Українські Національні Новини

Суспільство