ukenru
oos-boyoviki-zavershili-pershiy-etap-vidvedennya-sil-u-rayoni-stanitsi-luganskoyi

ООС: бойовики завершили перший етап відведення сил у районі Станиці Луганської

 • 9290 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Противник завершив перший етап відведення своїх підрозділів у районі Станиці Луганської, відійшовши від пішохідного мосту. Про це йдеться у заяві прес-центру ООС щодо розведення сил у цьому районі, передає УНН.

"У відповідності до мирного плану та реалізації рамкового рішення тристоронньої контактної групи від 20 вересня 2016 року, противник завершив перший етап відведення своїх підрозділів у районі Станиці Луганської – відійшов від пішохідного мосту", - вказали у штабі.

Як зазначається у заяві, для максимальної безпеки цивільного населення, що проживає у Станиці Луганській, а також громадян України, які перетинають контрольний пункт в’їзду-виїзду, "силами груп розмінування Збройних сил та Державної служби з надзвичайних ситуацій України проводиться перевірка дороги (гуманітарного коридору) і прилеглої до неї місцевості з метою виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів". "Протягом сьогоднішнього дня здійснення інших заходів у рамках розведення сил та засобів українською стороною не заплановано", - додали у прес-центрі ООС.

"Поки триває процес розведення сторін, наші резерви в районі Станиці Луганської знаходяться у повній бойовій готовності. У разі відсутності подальших кроків з відведення російсько-окупаційних військ за визначені рубежі, українські військові негайно повернуться на свої позиції. Разом з тим, Об’єднані сили гарантують безпеку пересування мирних мешканців та безперебійну роботу КПВВ. Пропуск здійснюється у штатному режимі", - вказали у штабі.

Як повідомляв УНН, 26 червня у районі Станиці Луганської відбулося розведення українських підрозділів.

Стежити за розведенням сил в районі Станиці Луганській спрямовані додаткові патрулі ОБСЄ.

Українські Національні Новини

Політика