oon-zavershyla-myrotvorchu-misiiu-v-mali

ООН завершила миротворчу місію в Малі

 • 29312 переглядiв

Організація Об’єднаних Націй офіційно завершила багатопрофільну комплексну місію ООН для стабілізації в Малі (MINUSMA).

Організація Об’єднаних Націй офіційно завершила Багатопрофільну комплексну місію ООН по стабілізації в Малі (MINUSMA). Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, передає УНН.

Деталі

За його словами, відповідно до Резолюції Ради Безпеки до 31 грудня миротворча місія Організації Об'єднаних Націй у Малі (MINUSMA) завершила виведення військ з країни.

Також генсек ООН вшанував пам’ять 311 загиблих і понад 700 пораненим під час служіння миру протягом 10 років розгортання місії в Малі.

Генеральний секретар і вся родина Організації Об'єднаних Націй висловлюють співчуття і солідарність з рідними, друзями і колегами загиблих співробітників, натхненні їх самовідданою відданістю справі миру

- йдеться в заяві ООН.

Доповнення

Зазначається, що з 1 січня розпочнеться "етап ліквідації" місії:  скорочена команда під керівництвом Департаменту оперативної підтримки залишаться на об'єктах Гао та Бамако для нагляду за передачею майна, що належать країнам, що надіслали війська та поліцію, до відповідних країн.

У Малі хунта за підтримким вагнерівців "захопила" оплот повстанців Кідал16.11.23, 02:17 • [views_33705]

Разом з  тим генеральний секретар підтверджує зобов'язання Організації Об'єднаних Націй працювати з народом Малі і Перехідним урядом з метою відновлення конституційного порядку і сприяння миру, безпеці і сталому розвитку.

Нагадаємо

У жовтні  минулого року миротворці ООН залишили стратегічний табір у місті Кідал на півночі Малі.

Представники миротворчих сил ООН заявляли, що їм довелося знищити або вивести з експлуатації обладнання, таке як транспортні засоби, боєприпаси і генератори, які вони не змогли вивезти відповідно до правил ООН через те, що влада Малі заблокувала 200 вантажівок та ввела обмеження на пересування.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ООН завершила миротворчу місію в Малі

     • 29312 переглядiв