ukenru
onovleni-20-griven-zyavilis-u-obigu

Оновлені 20 гривень з'явились у обігу

 • 23770 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Оновлені 20 гривень введені в обіг з сьогоднішнього дня. Про це повідомили у Нацбанку, передає УНН.

"Національний банк 25 вересня ввів у обіг банкноту номіналом 20 гривень зразка 2018 року з оновленим дизайном та удосконаленою системою захисту", - йдеться у повідомленні.

Від сьогодні, 20-гривнева банкнота нового зразка є законним платіжним засобом та обов’язкова до приймання за її номінальною вартістю всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень по всій України.

Вона перебуватиме у обігу одночасно з банкнотами 20 гривень зразка 2003 року. Громадянам не потрібно буде обмінювати банкноти попереднього зразка на нові. Старі двадцятки поступово замінюватимуть новими.

Зазначається, що першу партію з 5 млн оновлених 20-гривневих банкнот розподілено між підрозділами НБУ в регіонах для подальшого розподілу між банками, які в свою чергу забезпечать українців новими банкнотами.

Загалом цього року надрукують близько 60 млн банкнот номіналом 20 гривень.

Cтаном на 1 вересня у готівковому обігу України перебувало близько 125 млн банкнот номіналом 20 гривень на суму майже 2,5 млрд гривень (близько 4,4% від загальної кількості банкнот у готівковому обігу).

Нагадаємо, у новій банкноті номіналом 20 грн збережено кольорову гаму, основні елементи дизайну та удосконалено систему захисту. Збережено розмір банкноти 69х130 мм, для людей з послабленим зором банкнота містить елемент у вигляді трикутника

Українські Національні Новини

Економіка