ukenru
omelyan-derzhava-i-oleksandr-yaroslavskiy-zaymutsya-budivnitstvom-suchasnogo-aeroportu-v-dnipri

Омелян: держава і Олександр Ярославський займуться будівництвом сучасного аеропорту в Дніпрі

 • 11363 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Держава спільно з відомим українським бізнесменом Олександром Ярославським, власником і президентом групи DCH, буде інвестувати в будівництво нового аеропорту в Дніпрі. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, пише УНН.

Як відомо, модернізація злітно-посадкової смуги дніпровського аеропорту повинна фінансуватися з держбюджету як об'єкт стратегічного подвійного (цивільного і військового) призначення, але поки її остання реконструкція проводилася ще в 80-х роках минулого століття. Найбільший мегаполіс і діловий центр України фактично відрізаний від міжнародного авіасполучення, а жителі Дніпра і багатьох інших розташованих поблизу населених пунктів змушені користуватися для подорожей і ділових поїздок послугами більш сучасними аеровокзалами в інших регіонах України.

"Злітною смуги немає. Вона в жахливому стані. Потрібно повністю будувати нову. Термінал там теж поганий. Публічне зобов'язання про те, що готовий побудувати термінал за свій рахунок, дав Ярославський. Держава починає будувати злітну смугу, Ярославський - термінал. Це бізнес. Це прибуток для держави з надходжень за посадку кожного літака. Це прибуток для бізнесу з кожного пасажира. Так працює вся Європа", - розповів міністр інфраструктури.

Олександр Ярославський раніше підтвердив свою готовність інвестувати в створення сучасного пасажирського авіатерміналу в Дніпрі, як тільки держава - власник злітно-посадкової смуги - прийме рішення про виділення коштів.

"Як тільки буде ясність, я готовий приступати до роботи", - сказав Ярославський.

Таким чином, у Дніпра високі шанси отримати сучасний аеропорт світового класу в форматі такого державно-приватного партнерства, якщо заяви міністра втіляться в життя.

"Регіон привабливий комерційно - прогноз пасажиропотоку оптимістичний, потреба очевидна. Дніпропетровщина давно задихається без нормального повітряного сполучення. А у DCH є все для того, щоб вирішити цю проблему. Є гроші, щоб побудувати свою частину - сучасний аеровокзальний комплекс. Є команда з унікальними знаннями та вміннями, якість роботи якої знають вже і президенти Литви і Польщі, і УЄФА, і дипломати різних країн. Хочете подивитися, які термінали ми можемо побудувати в Дніпрі? Поїдьте в Харків, все побачите", - так характеризував проект раніше власник DCH.

Як відомо, інвестиції Олександра Ярославського в новий харківський аеропорт дали можливість "першої столиці" прийняти чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Загальний обсяг капіталовкладень бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реставрацію історичної будівлі "старого" терміналу, сягнув понад 107 млн ​​доларів. Державне фінансування порівнянного обсягу було направлено на модернізацію летовища.

Зараз до складу пулу перевізників, які здійснюють регулярні рейси з Харкова входять Wizz Air, Turkish Airlines, Georgian Airlines, SkyUp, JoinUp, FlyDubai і багато інших, що дозволяє місту мати стабільне міжнародне сполучення з різними країнами світу.

Українські Національні Новини

Економіка