ukenru
ombudsmen-zbirayetsya-do-moskvi-vimagati-dostupu-do-polonenikh-moryakiv

Омбудсмен збирається до Москви вимагати доступу до полонених моряків

 • 8621 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила, що збирається поїхати до Москви і планує там вимагати від ФСБ РФ доступу до українських моряків, полонених Росією під час інциденту біля Керчинської протоки. Про це Омбудсмен написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Наступного тижня планую виїхати до Москви та провести зустрічі з Тетяною Москальковою, Михайлом Федотовим, а також з директором ФСБ РФ Олександром Бортніковим", – написала Денісова.

Вона наголосила, що одним із головних питань залишається стан поранених моряків. Крім того, за словами Денісової, вона наполягатиме на наданні їй дозволу відвідати моряків.

"Під час зустрічі з директором ФСБ буду наполягати на наданні мені дозволу на відвідання військовополонених. Хочу на власні очі побачити їх та поспілкуватися", – зазначила вона.

Як повідомляв УНН, під час міжвідомчої наради обговорювалося питання можливої поїздки у Москву на судове засідання щодо обрання запобіжного заходу для захоплених Росією українських моряків.

Нагадаємо, 25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеси в порт Маріуполя – з Чорного в Азовське море, також було поранено і захоплено в полон членів їхніх екіпажів.

Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини – військові моряки та співробітники СБУ. 24 українських моряків заарештували в Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

Українські Національні Новини

Політика