ukenru
ombudsmen-ukrayini-vimagaye-abi-vlada-gruziyi-dopustila-yogo-do-saakashvili

Омбудсмен України вимагає, аби влада Грузії допустила його до Саакашвілі

 • 1044674 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Омбудсмен України Дмитро Лубінець закликав владу Грузії допустити його до ув'язненого Михайла Саакашвілі, а також озвучив вимогу відпустити громадянина україни на лікування, передає УНН.

Деталі

За словами Лубінця, колишній грузинський президент і нинішній громадянин України Міхеіл Саакашвілі – у критичному стані. Те, що ми бачимо на фото і відео – це катування громадянина України. За тим, як погіршується його стан, публічно слідкують всі. І це неприпустимо, наголосив омбудсмен.

Цитата

"Вкотре публічно закликаю владу Грузії допустити мене до громадянина України. Адже декілька разів спілкувався з Омбудсманкою Грузії та написав кілька листів до Міністерства юстиції і не отримав жодної відповіді!

Вимагаю терміново відпустити його на лікування! Також звертаюся до всіх правозахисних інституцій, щоб терміново вплинули на владу Грузії!" - написав Лубінець у Telegram.

Він також наголосив, що Україна не стоятиме осторонь, коли її громадяни перебувають у таких умовах і потребують невідкладної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський заявив, що уряд Грузії вбиває Саакашвілі

Нагадаємо

Саакашвілі, який після закінчення свого президентського терміну в Грузії жив і працював в Україні, таємно повернувся до Грузії незадовго до першого туру муніципальних виборів восени 2021 року, після чого був затриманий і ув’язнений.

Стан здоров’я політика сильно погіршився після двох голодувань. Саакашвілі під охороною у тбіліській клініці “Вівамед” з травня.

За даними ЗМІ, ув’язненого третього президента Грузії Михайла Саакашвілі, який перебуває у клініці "Вівамед", переводять у реанімацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Єдине, що я прошу - надати мені адекватне лікування": Саакашвілі дистанційно виступив на засіданні суду

Українські Національні Новини

Політика