ukenru
ombudsmen-rf-blokuie-vizyty-mkchkh-do-ukrainskykh-viiskovopolonenykh

Омбудсмен: рф блокує візити МКЧХ до українських військовополонених

 • 23155 переглядiв

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини заявив, що росія порушує міжнародне право, не дозволяючи МКЧХ відвідати українських військовополонених, перешкоджаючи підтвердженню їхнього статусу, але Україна працює над прискоренням обміну полоненими через нові країни-посередники.

росія, у порушення міжнародного права, не дозволяє МКЧХ відвідати українських військовополонених, перешкоджаючи підтвердженню їхнього статусу, при цьому Україна працює над прискоренням обміну через нові країни-посередники. Про це заявив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у вівторок у Telegram, пише УНН.

рф, у порушення міжнародного права, не допускає представників МКЧХ до українських військовополонених. Саме тому процедура підтвердження їхнього статусу не відбувається в тому обсязі, в якому б хотілось

- вказав Лубінець. 

Водночас, зі слів Омбудсмена, статус військовополоненого та особи, зниклої безвісти, на процес репатріації не впливає. Майже 40% тих, кого вже повернули додому, вважалися безвісти зниклими.

"Аби пришвидшити обміни, Україна намагається залучити нові країни-посередники. На сьогодні до української сторони публічно доєдналися Об’єднані Арабські Емірати", - зазначив він.

16.03.24, 15:12 • [views_0]

Юлія Шрамко

Війна