olimpiada-2024-trenuvannia-z-triatlonu-dvichi-skasuvaly-cherez-zabrudnennia-seny

Олімпіада-2024: тренування з тріатлону двічі скасували через забруднення Сени

 • 12151 переглядiв

На Олімпійських іграх у Парижі двічі скасували тренування тріатлоністів через забруднення води в Сені. Організатори сподіваються на покращення якості води до початку змагань 30-31 липня.

На Олімпійських іграх у Парижі вже двічі скасували тренування тріатлоністів із плавання через забруднення води в Сені. Якість води у річці не дає "адекватної гарантії" для тренування, заявили оргкомітет Олімпіади, Всесвітня федерація тріатлону та влада французької столиці у понеділок, пише УНН з посиланням на DW.

Деталі

З огляду на прогноз погоди організатори висловили впевненість, що якість води покращиться до необхідного рівня до початку змагань, запланованих на 30 та 31 липня. Напередодні було скасовано перше тренування тріатлоністів. Якість води в Сені погіршилася через сильні дощі, які йшли у попередні два дні.

За словами головного тренера збірної Німеччини Томаса Меллера, організатори попередили про можливість погіршення якості води на "день-два", у зв'язку з чим були організовані альтернативні місця для тренувань.

Доповнення

Ще до початку ігор якість води в Сені активно обговорювалася у ЗМІ. Останні сто років купання в річці було заборонено, але до Олімпіади Сену очистили, оскільки вона була одним із ключових моментів у заявці Парижа на проведення Ігор. Під час очисних робіт було модернізовано каналізаційну систему міста, щоб виключити попадання стічних вод у річку. На роботи з очищення Сени було витрачено близько 1,4 млрд євро.

Однак у зв'язку з дощовим літом регулярні перевірки напередодні Ігор виявляли небезпечний вміст бактерій у річці. Лише за кілька днів до початку Олімпіади зразки води визнали безпечними. 17 липня мер Парижа Анн Ідальго сама викупалася у Сені, щоб продемонструвати її придатність для проведення змагань. Компанію Ідальго у цьому запливі склали голова оргкомітету ОІ-2024, олімпійський чемпіон з гребного слалому Тоні Естанге та префект столичного регіону Іль-де-Франс Марк Гійом. Слідом за ними у воду поринули близько десятка спортсменів-аматорів. У 2025 році влада Парижа планує відкрити на Сені кілька місць для купання.

Юлія Шрамко

Спорт

Популярні

Новини по темі

У Польщі через негоду загинуло двоє людей, є поранені

 • 14076 переглядiв