ukenru
okupatsiyna-vlada-otsinila-vtrachenu-vigodu-vid-ukrayinskogo-krimu-v-2-5-trln-rubliv

Окупаційна влада оцінила "втрачену вигоду" від українського Криму в 2,5 трлн рублів

 • 9929 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. У окупаційній "Держраді Криму" заявили, що сума "втрачених вигод в економіці" під час перебування Криму "в складі України" склала 2,5 трлн рублів, передає УНН, посилаючись на ТАСС.

"Глава підгрупи, яка аналізувала економічний блок і ЖКГ, заступник голови комітету з економічної, бюджетно-фінансової і податкової політики Ольга Виноградова повідомила, що для аналізу економічних втрат за основу був узятий показник внутрішнього валового продукту за станом на 1991 і 2013 роки, таким чином, сума втрачених вигод склала 2,5 трлн рублів", - йдеться в повідомленні прес-служби окупаційного органу.

Прес-служба "Держради" повідомила, що по лінії ЖКГ на утримання водопровідних, каналізаційних систем, насосних станцій виділялося тільки 5% від норми.

"Це призвело до того, що до 2014 року знос устаткування по водостічних станцям склав 87%, по водопровідних і насосним - 76%, по каналізаційним - 54%, мережі водопостачання - 55%. Тобто наочно видно - Крим було недофінансовано", - наводяться слова Виноградової в повідомленні.

Відзначається, що окремим блоком в роботі комісії будуть позначені "втрати від енергоблокади півострова з боку України в 2015 році".

"Попередні збитки, завдані суб'єктами господарювання, склалли 1 млрд рублів, недоотриманих вигод - 1,5 млрд рублів", - повідомляє агентство.

Як повідомляв УНН, МЗС РФ заявив, що "блокада Криму та мери Києва - шкодять економіці України".

Українські Національні Новини

Політика