okhoronyav-adminbudivli-rashistiv-pid-chas-okupatsiyi-khersona-kolaborant-otrimav-8-rokiv-uvyaznennya

Охороняв адмінбудівлі рашистів під час окупації Херсона: колаборант отримав 8 років ув'язнення

 • 411628 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Було притягнуто до відповідальності ще одного учасника окупаційного "головного управління МВС в Херсонській області". Про це повідомляє Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

Згідно з даними слідства, затриманий виявився місцевим жителем, який за часів окупації міста добровільно став колаборантом та приєднався до російського карального органу.

Там його призначили до складу "окремого батальйону патрульно-постової служби Херсона", надали зброю та форму російського зразка.

Під час своєї "посади", колаборант охороняв захоплені адмінбудівлі, які рашисти використовували як офіси окупаційних органів.

Крім того, він брав участь у викраденні херсонців, які протистояли окупантам і пізніше були доставлені до російських тюрем.

На підставі матеріалів СБУ, зловмисника засудили за статтею 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

З урахуванням сприяння слідству, суд виніс рішення про 8 років позбавлення волі та заборону обіймати посади в правоохоронних та державних органах влади протягом 15 років.

Доповнення

Співробітники СБУ затримали зловмисника в цьому році під час стабілізаційних заходів у звільненому обласному центрі. В процесі затримання вилучили фальшиве посвідчення поліцейського. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Індонезії McDonald's запустив "весільну пропозицію"

     • 642087 переглядiв