Так, у ВООЗ виключили каву зі списку канцерогенів, що викликають рак, з одним “але” — якщо вона не гаряча. При цьому експерти ВООЗ зазначають, що рак стравоходу може викликати вживання будь-яких напоїв, температура яких перевищує 65 градусів.
Більше того, за даними експертів, одна-дві чашки кави в день знижують ймовірність розвитку раку кишечника.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 42% онкозахворювань на сьогодні є повністю виліковними
Так, вчені провели дослідження, в якому взяли участь 4 тис. абсолютно здорових людей і 5,1 тис. осіб з раком кишечника. Учасники експерименту розповіли про те, які напої і продукти вони вживають.
Вони помітили, що щоденне вживання кави пов’язане зі зменшенням ризику розвитку раку прямої кишки на 26%.
Більш того, ймовірність виникнення пухлин знижувалася до 50%, якщо учасники щодня випивали більше 2,5 чашок кави.
Як повідомляв УНН, середземноморська дієта знижує ризик раку молочної залози.
Водночас, за словами лікаря — променевого терапевта МЦ “Клініка Спіженко” Олега Ярмака, у питаннях онкологічних захворювань, найважливіше — це профілактика і раннє виявлення хвороби.