okhmatdyt-narazi-pratsiuie-pryblyzno-na-60-70percent-mozhemo-vtratyty-unikalnu-infrastrukturu-zhovnir

"Охматдит" наразі працює приблизно на 60-70%, можемо втратити унікальну інфраструктуру - Жовнір

 • 11052 переглядiв

Гендиректор "Охматдиту" повідомив про часткове відновлення роботи лікарні після ракетного удару. Наголошено на необхідності швидкого ремонту нового корпусу для збереження унікальної інфраструктури.

Дитяча лікарня "Охматдит" наразі працює приблизно на 60-70%. Про це повідомив гендиректор "Охматдиту" Володимир Жовнір під час брифінгу. Він також заявив, що якщо не буде швидко відновлено сучасний корпус - є ризик втратити унікальну інфраструктуру лікарні, передає кореспондент УНН.

Зраза лікарня працює приблизно на 60-70%...Внаслідок цього ракетного удару в лікарні пошкоджено 5 будинків. Діалізний центр майже зруйнований повністю. Дуже великі пошкодження отримав старий хірургічний корпус, адміністративна будівля, новий корпус, неонатальний корпус

- розповів Жовнір.

Він зазначив, що за перший день було відновлено електропостачання, подачу медичних газів, відновлено воду. Зроблено так, щоб хоча б в частині запрацювала вентиляція.

"Наразі ми зробили все можливе, щоб повернути більшість відділень. Я бачу, те, що якщо ми не зробимо швидко відновлення корпусу, на жаль, ми можемо втратити ту унікальну інфраструктуру, яка робить "Охматдит" "Охматдитом". Тому наша команда і я ініціювали проведення щонайшвидшого відновлення цього нового корпуса, де зараз сконцентрована основна хірургічна допомога", - заявив Жовнір.

Також він зазначив, що сьогодні в цьому корпусі провели 22 планові операції.

Попри руйнування, хірургічний корпус все ще використовують. Лише сьогодні там проводили близько 20 планових операцій.

Доповнення

27 липня МОЗ повідомляло, що до зими буде повністю відновлено пошкоджений сучасний корпус лікарні "Охматдит".

Днями ТОВ "Буд-технолоджі" було визначено переможцем тендеру від БО "Благодійний фонд "Охматдит" на ремонтні роботи корпусу лікарні, що постраждав від ракетного удару у липні. Ця компанія була однією із найдорожчими пропозиціями відбудови.

Міністр охорони здоров'я Ляшко повідомляв, що на тлі скандалу щодо відновлення "Охматдиту" за завищеною ціною, міністерство охорони здоров’я звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок стосовно тендеру на відбудову лікарні. 

В результаті Ляшко повідомив, що тендер на відбудову Охматдиту проведуть заново і вже на Prozorro. Новий тендер на відбудову Охматдиту буде проведено протягом 7-16 днів.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі