oformiti-vodiyske-posvidchennya-ne-vikhodyachi-z-domu-ta-zabrati-yogo-na-poshti-nova-posluga-mvs

Оформити водійське посвідчення не виходячи з дому, та забрати його на пошті – нова послуга МВС

 • 58347 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Українські водії можуть отримати нове посвідчення через пошту навіть якщо просто бажають змінити фото або уточнити транслітерацію прізвища. Щоб обміняти чи відновити посвідчення водія тепер можна замовити документ в Дії з доставкою через Укрпошту. Про повноцінний запуск послуги повідомило Міністерство внутрішніх справ, передає УНН.

Цитата

“Головним сервісним центром МВС спільно з Міністерством цифрової трансформації, ДП „ІНФОТЕХ“ та АТ „Укрпошта“ був відпрацьований алгоритм, який дозволяє замовити одну з найбільш популярних онлайн-послуг. Відтепер у Дії можна замовити доставку пластикового бланка на відділення Укрпошти або кур’єром додому”, — повідомили в МВС.

Деталі

Послуга доступна у разі крадіжки або втрати посвідчення, а також для водіїв, в яких зіпсоване посвідчення або скінчився термін його дії, змінилися персональні дані. Також обміняти посвідчення можна просто за бажанням власника, якщо, наприклад, водій хоче отримати більш сучасний бланк, уточнити написання персональних даних латинськими літерами, заміни фото тощо.

Уточнюється, що розгляд онлайн-заявки, сформованої через Дію, триватиме до 3 днів. Логістичні послуги надаватимуться окремо: доставка Укрпоштою займе до 7 днів і коштуватиме 294 грн. При цьому статус заявки відображатиметься в Дії, а “Укрпошта” надсилатиме сповіщення про доставку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові ціни на платні номерні знаки — МВС

Аби здійснити обмін або відновлення посвідчення водія в Дії з доставкою від Укрпошти необхідно в меню “Послуги” обрати “Заміна посвідчення водія” або натиснути на значок контекстного меню на цифровому посвідченні водія й вибрати “Замінити посвідчення”. Там потрібно буде вказати причину заміни документа, вибрати тип нового посвідчення, вказати спосіб доставки, контактні дані.Послугу потрібно буде оплатити послугу протягом 10 хвилин, інакше заява анулюється.

Нагадаємо

Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров говорив про тестування послуги заміна посвідчення водія з доставкою та запрошував водіїв до її тестування.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Харків під ударами окупантів — ОВА

     • 77394 переглядiв

    Фаріон подає позов до суду через своє звільнення

     • 43215 переглядiв

    Такого ще не було: росію виключили з виконавчої ради ЮНЕСКО

     • 45801 переглядiв

    Зеленський: росія ще здатна нести зло, маємо щодня боротися

     • 31006 переглядiв