ukenru
obvinuvacheniy-u-vbivstvi-mera-gdanska-ziznavavsya-v-antidemokratichnikh-poglyadakh-zmi

Обвинувачений у вбивстві мера Гданська зізнавався в антидемократичних поглядах – ЗМІ

 • 6050 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Підозрюваний у вбивстві мера Гданська Павла Адамовича, перебуваючи у в'язниці, зізнавався в антидемократичних поглядах і хотів покинути Поморське воєводство в Польщі. Про це повідомляє Польське радіо, передає УНН.

"Портал tvn24.pl отримав доступ до документа, який керівництво в'язниці в Гданську надіслало поліції за день до виходу на свободу Стефана В., вбивці Павла Адамовича. З нього випливає, що ув'язнений мав антидемократичні погляди і планував покинути Поморське воєводство. В якості причини для переїзду Стефана В. вказав те, що в цьому воєводстві править опозиційна партія "Громадянська платформа", - йдеться в повідомленні видання.

У замітці, написаної директором в'язниці в Гданську, йдеться:

"Засуджений, викликаний на бесіду, заявив, що їде з Поморського воєводства, тому що тут править "Платформа". Після виходу з в'язниці він має намір відправитися в аеропорт, і якщо йому не вдасться купити квиток на літак, то він відправиться на вокзал і поїде в інше воєводство, де править ПіС, тому що він є прихильником цієї партії. Цитую слова засудженого: "Я хотів би, щоб Ярослав Качинський став диктатором". Він збирається бути бездомним, жити в центрах для бездомних і їздити на потягах по країні".

Видання пише, що поліція Гданська відмовилася коментувати цю інформацію.

"У зв'язку з розслідуванням ми не надаємо додаткову інформацію", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 53-річний мер Гданська Павел Адамович помер в лікарні після отриманих ножових поранень, які йому завдав 27-річний житель Гданська, який кілька тижнів тому звільнився з в'язниці. Там він провів п'ять років за пограбування банків. Напад було скоєно на святковому концерті благодійного фонду в момент, коли градоначальник перебував на сцені.

Підозрюваного у вбивстві заарештували на три місяці.

Обвинувачений у вбивстві мера Гданська не визнав свою провину.

Українські Національні Новини

Новини Світу