ukenru
obsye-zafiksuvali-na-donbasi-ozbroyennya-yake-nalezhit-naymantsyam-zbroynikh-formuvan-rf

ОБСЄ зафіксували на Донбасі озброєння, яке належить найманцям збройних формувань РФ

 • 8014 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на південному заході від Луганська, озброєння, яке належить найманцям збройних формувань Російської Федерації. Про це повідомляє прес-центр операції об'єднаних сил (ООС) в Facebook, передає УНН.

"За даними звіту СММ ОБСЄ, який опублікований 28.12.2018, 26 грудня цього року, міні-БПЛА Місії зафіксував на південному заході від Луганська, озброєння, яке належить найманцям збройних формувань Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують грубо порушувати, визначені Мінськими домовленостями, лінії відведення важкого озброєння. А також нехтують місцями зберігання озброєння за межами ліній відведення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку ООС знищено 450 бойовиків – Наєв

Разом з тим, з боку російсько-окупаційних військ продовжуються факти відсутності в місцях постійного зберігання озброєння за межами відповідних ліній відведення в тимчасово непідконтрольному владі України районі Луганської області. 26 грудня спостерігачі СММ в черговий раз відзначили, що досі бракує 14 самохідних гаубиць (2С1), 10 буксируваних гаубиць (дев’ять Д-30 та одна 2А65 «Мста-Б», 152 мм) і 5 РСЗВ (БМ-21). Відзначено, що трьох самохідних гаубиць (2С1) бракує вперше. До того ж, там уперше зафіксовано наявність нової одиниці озброєння.

У відомстві додали, що українська сторона СЦКК зазначає, що такі зухвалі дії російсько-окупаційних військ вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, про відверте нехтування взятих на себе зобов’язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, безпілотник СММ ОБСЄ зафіксував дві буксирувані гаубиці, поблизу населеного пункту Нове на захід від Луганська.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП