obryv-trosa-na-atraktsioni-prokuratura-shche-u-2021-rotsi-namahalasia-zupynyty-robotu-atraktsionu-spusku-cherez-dnipro

Обрив троса на атракціоні: прокуратура ще у 2021 році намагалася зупинити роботу атракціону-спуску через Дніпро

 • 20220 переглядiв

Київська прокуратура намагалася зупинити роботу атракціону-спуску через Дніпро ще у 2021 році. Суди та посадовці не погодились, що канатна дорога належить до атракціонів підвищеної небезпеки.

Київська міська прокуратура ще у 2021 році намагалася зупинити роботу атракціону-спуску через Дніпро в Києві, де сьогодні обірвався канат, проте суди та відповідачі в особі столичних посадовців не погодились з позицією прокуратури про те, що канатна дорога належить до атракціонів підвищеної небезпеки.  Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

За процесуального керівництва Печерської окружної м. Києва прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом обриву атракціону "Канатна переправа через р.Дніпро від Арки Дружби народів до Труханового острова" в момент перебування на ньому чоловіка

- йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що розслідування проводиться за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою та службової недбалості, що спричинила смерть людини( ч. 2 ст. 272, ч. 3 ст. 367 КК України).

Звертаємо увагу, що Київська міська прокуратура ще в 2021 році намагалася зупинити роботу цього атракціону. Прокурори звернулись до Господарського суду Києва з позовом, в якому просили визнати незаконним та скасувати розпорядження Виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 11 січня 2021 року, яким переможцем інвестиційного конкурсу визнали компанію без досвіду з реалізації подібних проєктів та досвіду експлуатації атракціонів подібного типу, враховуючи їх потенційну небезпеку для життя та здоровʼя

 - інформує прокуратура.

Зазначається, що відповідачами у справі були Виконавчий орган Київської міськради (КМДА), КП "ПЛЕСО" та ТОВ-переможець конкурсу.

Однак рішенням Господарського суду м.Києва від 2 грудня 2021 року, залишеним в силі постановою Північного апеляційного господарського суду від 16 червня 2022 року та Верховного Суду 14 вересня 2022 року у задоволенні позову відмовлено. Суди та відповідачі в особі столичних посадовців не погодились з позицією прокуратури про те, що канатна дорога через Дніпро належить до атракціонів підвищеної небезпеки

 - інформує прокуратура.

Доповнення

Місцеві пабліки повідомляли, що у Києві обірвався трос атракціону-спуску через Дніпро. Людина, яка в цей час спускалася по тросу, впала у Дніпро.

 Згодом в ДСНС Києва повідомили УНН, що водолазно-рятувальне відділення обстежує ділянку водної акваторії для пошуку людини.

 Раніше на цьому ж атракціоні ставалися випадки, коли люди застрягали посеред спуску.

В КМДА зазначили, що місто вимагатиме від правоохоронців ретельного розслідування діяльності компанії, що експлуатує атракціон-спуск через Дніпро в Києві на якому обірвався трос й в результаті впала людина в річку.

Поліція відкрила провадження за двома статтями  через обрив троса на атракціоні-спуску через Дніпро, в результаті чого в річку впав 20-річний хлопець.

Анна Мурашко

Київ

    Популярні

    Новини по темі