obmin-polonenymy-mizh-izrailem-ta-khamas-11-izrailtian-obminialy-na-33-palestyntsiv

Обмін полоненими між Ізраїлем та ХАМАС: 11 ізраїльтян обміняли на 33 палестинців

 • 35554 переглядiв

Речник міністерства закордонних справ Катару Маджед аль-Ансарі підтвердив виконання четвертого дня угоди про перемир’я між Ізраїлем та ХАМАСом. Зокрема, за даними Times of Israel терористи ХАМАС повернули 11 ізраїльських "затриманих" в обмін на 33 палестинських "цивільних", передає УНН.

Деталі

Згідно з повідомленнями, ХАМАС звільнив ще 11 ізраїльських заручників, включаючи двох матерів і дев'ятьох дітей, під час четвертого обміну на палестинців, утримуваних ізраїльською стороною.

Оскільки початкове перемир'я набуло чинності о 07:00 24 листопада за місцевим часом, ХАМАС вже звільнив десятки ізраїльських жінок і дітей, деякі з них мають подвійне громадянство, трьома партіями.

За даними ізраїльських ЗМІ звільнені ізраїльтяни були заручниками у терористів ХАМАС та Ісламського джихаду протягом 52 днів.

Звільнені палестинці були в'язнями, засудженими за порушення безпеки.

Контекст

У понеділок речник міністерства закордонних справ Катару Маджед аль-Ансарі оголосив про згоду продовжити тимчасове припинення вогню ще на два дні в Газі на тих же умовах, що й у попередньому перемир'ї.

За даними Reuters Ізраїль та ХАМАС продовжили перемир'я в секторі Гази ще на два дні. Таким чином вони погодили подальший обмін ізраїльських заручників на палестинських ув'язнених, і відкрили двері для надходження більшої кількості гуманітарної допомоги в охоплений боями анклав.

Подовження перемир’я відбулось в день, що був попередньо погоджений, як день ​​обміну заручників між Ізраїлем і ХАМАС за посередництва Катару та інших сторін.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    "Хлопок" у Рязані: авіабазу Дягілєво атакували бпла - росЗМІ

     • 31142 переглядiв

    Прокуратура оскаржила вирок актору Остапу Ступці

     • 34930 переглядiв