obitsiav-povernuty-z-polonu-u-kharkovi-zatrymaly-shakhraia-yakyi-oshukav-vdovu-zahybloho-viiskovosluzhbovtsia

Обіцяв "повернути з полону": у Харкові затримали шахрая, який ошукав дружину загиблого військовослужбовця

 • 21665 переглядiв

Служба безпеки України затримала у Харкові шахрая, який намагався ошукати вдову загиблого військовослужбовця, пропонуючи за $10 тисяч допомогти повернути його з полону. Шахрая, якому загрожує до 8 років позбавлення волі, затримали під час отримання грошей.

У Харкові затримали шахрая, який намагався видурити гроші у дружини загиблого військового, обіцяючи нібито повернути його з полону. Про це повідомляє Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з Національною поліцією викрили харків'янина, який за 10 тисяч доларів обіцяв рідним повернути бійця додому. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимагав хабар у військового: на Буковині затримали голову ВЛК

У відомсті пояснили, що зловмисник "зіграв" на тому, що військовослужбовець загинув у так званій сірій зоні, тому його тіло ще не передали близьким.

Дізнавшись про це, шахрай почав видавати себе за співробітника СБУ та переконувати жінку в тому, що її чоловік начебто перебуває в полоні у російських окупантів.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії фігуранта і затримали його під час отримання грошей від потерпілої. Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Планується обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою

- резюмували у відомстві.

Зазначається, що при обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон із доказами незаконної діяльності.

Доповнення

В СБУ пояснили, що  чоловік обіцяв жінці військового своє сприяння у "поверненні" військового додому. Зокрема, зловмисник "гарантував" своїй жертві, що внесе прізвище нібито полоненого воїна до списку на "першочерговий" обмін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія не забирає своїх військових: омбудсмен пояснив, чому немає обмінів полоненими

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо

СБУ викрила 30 колабораціоністів, які співпрацювали з російськими військами в Україні. Їм заочно оголосили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 - колабораційна діяльність. Кожному з підозрюваних загрожує від 12 до 15 років в'язниці.

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Порошенко заявив, що його знову не випустили за кордон

     • 23509 переглядiв