obhovoryly-pidtrymku-ukrainy-ta-konferentsiiu-shchodo-vyrobnytstva-zbroi-yermak-proviv-perehovory-z-sallivanom

Обговорили підтримку України та конференцію щодо виробництва зброї: Єрмак провів переговори з Салліваном

 • 37228 переглядiв

Андрій Єрмак, керівник Офісу Президента України, обговорив з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном ситуацію на полі бою та оборонні потреби України. Вони також обговорили підготовку до майбутньої українсько-американської конференції з виробництва озброєнь у Вашингтоні.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником Президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента, передає УНН.

Деталі

Андрій Єрмак поінформував Джейка Саллівана про ситуацію на полі бою та актуальні потреби Сил оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це вихід": Зеленський закликав США надати кредити та ліцензії для виробництва зброї

Зокрема він розповів про нещодавню поїздку разом із президентом Володимиром Зеленським до фронтових регіонів: на Херсонщину, Запоріжжя, Миколаївщину та Харківщину.

Також він розповів про відвідання передових позицій українських захисників, які дають відсіч російському агресору. За його словами, під час зустрічі з Главою держави воїни передали конкретні запити щодо озброєння та боєприпасів, необхідних для захисту українських земель від окупантів.

Співрозмовники також обговорили підготовку до першої українсько-американської конференції з питань виробництва озброєння, яка відбудеться 6–7 грудня у Вашингтоні на виконання домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Президента США Джозефа Байдена.

- резюмували у відомстві.

Доповнення

Керівник Офісу Глави держави також розповів про перебіг реалізації Української формули миру, зокрема, про десяту зустріч на рівні послів, яка відбулася в пʼятницю в Міжнародному аеропорту "Бориспіль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк розповів, за яких умов можливе відкриття аеропорту "Бориспіль"

Крім того, Андрій Єрмак висловив подяку Джозефу Байдену, його команді, обом палатам Конгресу США та всьому народу Америки за лідерство й непохитну підтримку України в боротьбі за свободу, незалежність та проти російського терору.

Нагадаємо

Адміністрація президента США Джо Байдена поширила перші дані про те, які американські штати отримали вигоду від мільярдів доларів, витрачених на озброєння України. 

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Росіяни обстріляли Херсонщину: загинув 78-річний чоловік

     • 36296 переглядiв