obhovoryly-mekhanizm-konfiskatsii-zamorozhenykh-rosiiskykh-aktyviv-shmyhal-zustrivsia-iz-vitseprezydentom-yevrokomisii

Обговорили механізм конфіскації заморожених російських активів: Шмигаль зустрівся із віцепрезидентом Єврокомісії

 • 31247 переглядiв

Незважаючи на війну, що триває, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підтвердив відданість євроінтеграційним реформам і обговорив з віце-президентом ЄС Вірою Юровою питання відповідальності Росії та конфіскації активів.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з Віцепрезиденткою Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вірою Юровою. Про це український політик розповів у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Деталі 

Шмигаль підкреслив, що попри повномасштабну війну, Україна продовжує реформи, необхідні для інтеграції в Європейський Союз.

"Вже найближчим часом ми налаштовані завершити виконання законодавчих кроків, визначених у Звіті Єврокомісії в рамках Пакета розширення

 - йдеться в дописі.

Також він додав, що рішення про відкриття переговорів з Україною щодо вступу в ЄС має вирішальне значення, зокрема в контексті відбудови нашої країни. 

Доповнення

Прем’єр-міністр України зауважив, що окремою темою для розмови є відповідальність росії за її дії в Україні.

Розраховуємо на нашу подальшу ефективну роботу з ЄС над розробкою механізму конфіскації заморожених російських активів. Принцип "росія заплатить" повинен втілитись у життя вже наступного року. Наголосив також на необхідності створення спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності керівництва рф

 - заявив Денис Шмигаль. 

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає Брюссель, щоб обговорити російські злочини, відкрити виставку віртуальної реальності та взяти участь у засіданні Ради Україна-НАТО.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У російській тулі вночі безпілотник атакував оборонний завод

     • 35918 переглядiв