obhovoryly-ekonomichnu-spivpratsiu-ta-enerhetychnu-bezpeku-vidbulos-zasidannia-ukrainsko-polskoi-mizhuriadovoi-komisii

Обговорили економічну співпрацю та енергетичну безпеку: відбулось засідання українсько-польської міжурядової комісії

 • 100057 переглядiв

Україна та Польща провели міжурядову зустріч у Львові, де обговорили співпрацю у сферах торгівлі, інвестицій, енергетики, екології, сільського господарства, транспорту, інфраструктури та кредитування. Також сторони домовилися про модернізацію пункту пропуску "Шегині".

Сьогодні, 11 березня, у Львові відбулось засідання українсько-польської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що українську делегацію очолювала віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. Делегацію Польщі очолив міністр економічного розвитку і технологій Республіки Польща Кшиштоф Гетьман.

Торгівля між Україною та Польщею: керівник Держмитслужби пояснив, чому виникає розбіжність в цифрах між експортом та імпортом 11.03.24, 12:06

Сторони обговорили співробітництво у сферах торгівлі та інвестицій, енергетики, охорони навколишнього середовища, сільського господарства, транспорту та інфраструктури, у кредитному секторі та митній сфері, оборонної промисловості, ветеранської політики.

Учасники засідання розглянули стан та умови реалізації проєкту будівництва нафтопроводу Броди – Адамово та підтвердили стратегічне значення Проєкту для зміцнення енергетичної безпеки України та Польщі, а також інших країн регіону.

Крім того, за результатами засідання було досягнуто домовленості щодо модернізації пункту пропуску "Шегині".

Ірина Верещук подякувала присутнім за спільну роботу та висловила надію, що Комісія стане одним із майданчиків активізації співпраці між Україною та Республікою Польща.

Впевнена, що всі домовленості, досягнуті за результатами нашого засідання, будуть впроваджені та матимуть значний вплив на подальший розвиток взаємовигідного економічного співробітництва між нашими країнами

- заявила Верещук. 

Нагадаємо

Україна пропонує Польщі провести цього місяця спільні міжвідомчі переговори з представниками профільних аграрних асоціацій обох країн для налагодження конструктивних відносин між українськими та польськими аграріями.

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Запорізький напрям: ССО показали як HIMARS б’є по ворожій РЕБ

     • 27174 переглядiв