nuland-zayavila-scho-ssha-gotuyut-noviy-velikiy-paket-sanktsiy-proti-rf

Нуланд заявила, що США готують "новий великий пакет" санкцій проти рф

 • 740965 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. США готують до річниці російського вторгнення "новий великий пакет" санкцій проти рф. Про це  заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд, передає УНН із посиланням на "Радіо Свобода".

Цитата

«Десь близько до 24 лютого ви побачите великий новий пакет санкцій як з боку США, так і всіх наших партнерів по «Групі семи». Цей пакет поглибить і розширить санкції в певних категоріях, які вже були задіяні. Зокрема, санкції будуть стосуватись обмеження потоку технологій до російської оборонної промисловості, хайтек обладнання тощо. Санкції будуть і проти окремих персон, які допомагають вести цю війну і підтримують її», – сказала вона під час телефонного брифінгу для журналістів.

За її словами, нові обмеження також будуть спрямовані проти обходу вже діючих санкцій.

«Ми бачимо, що росіяни стають досить розумними, імпортуючи персональні комп’ютери і холодильники з третіх країн, а часом і з наших країн, і потім з цього обладнання вони виймають чіпи (напівпровідники) і використовують їх для своєї воєнної машини. Ми вдаримо по цих ухилянтах як в наших країнах, так і в третіх країнах. Ми також розширюємо санкції проти банківського сектору, посилимо експортний контроль для запобігання незаконній торгівлі», – зазначила заступниця держсекретаря США.

Додамо

Нуланд обіцяє, що майбутні санкції будуть спрямовані проти країн, які допомагають Москві уникати санкцій.

«Ми вдаримо по секторах та країнах, які допомагають Росії уникати санкцій. Ми відверто говоримо про нашу стурбованість щодо Ірану, Північної Кореї, Китаю, але також й інших країн... І наступний пакет санкцій від нас та партнерів по «Групі семи» буде дуже й дуже сконцентрований на цьому», – додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент до річниці вторгнення рф ухвалив резолюцію про підтримку України: є згадка про винищувачі

Нагадаємо

Запропонований Європейською комісією 10-й пакет санкцій проти росії містить торговельні заборони та контроль за експортом технологій на суму 11 мільярдів євро. Його 15 лютого офіційно представила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та Верховний представник ЄС з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський заявив, що новий наступ росії вже почався

     • 2840320 переглядiв