novyi-posol-polshchi-v-ukraini-yaroslav-guzy-prybuv-do-kyieva

Новий посол Польщі в Україні Ярослав Ґузи прибув до Києва

 • 36166 переглядiв

Ярослав Ґузи приступив до виконання своїх обов'язків на посаді нового посла Польщі в Україні і наголошує на важливості розвитку позитивних зрушень у відносинах між двома країнами.

Новий посол Польщі в Україні Ярослав Ґузи прибув до Києва і вже подав копії вірчих грамот до Міністерства закордонних справ та очікує на швидкий візит голови польської дипломатії Радослава Сікорського, передає УНН із посиланням на РАР.

Ґузи зазначив, що під час своєї місії він продовжить або впровадить "всі ті позитивні речі, які відбулися під час війни, і ті, які планує запровадити новий уряд".

"Безумовно, це розвиток всіх відносин у максимально позитивному аспекті, чи то політичних, чи то економічних, чи то культурних, які в сукупності можуть скласти стратегічне партнерство, звісно, в специфічних умовах війни", – пояснив він.

На думку дипломата, найголовніший капітал, який не можна втрачати, – це добрі відносини між народами двох країн.

"Найважливіший капітал, який не можна змарнувати – це соціальний капітал, який ми накопичили. Покращення польсько-українських відносин на соціальному рівні, довіра, яку поляки та українці мають один до одного – це не можна змарнувати, тому що це те, на чому може будуватися будь-яка політична сила як у Польщі, так і в Україні, попри всі турбулентності та зміни", – заявив Ґузи.

Ярослав Ґузи народився в 1955 році в Кракові, вивчав соціологію та історію в Ягеллонському університеті. Працював у Комітеті студентської солідарності, а з 1980 року був членом Незалежної студентської спілки. У 1981 році був обраний головою Національної координаційної комісії організації.

Ярослав Ґузи змінив на посаді посла Республіки Польща в Україні Бартоша Ціхоцького, який обіймав цю посаду з березня 2019 року, в тому числі під час повномасштабного російського вторгнення в Україну, що триває з 24 лютого 2022 року.

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Новий посол Польщі в Україні Ярослав Ґузи прибув до Києва

     • 36166 переглядiв

    Окупанти знову обстрілюють Херсон: у місті лунають вибухи

     • 28338 переглядiв

    Зеленський ніколи не говорив з Орбаном про припинення вогню

     • 30257 переглядiв