noviy-yaderniy-bombarduvalnik-nevidimka-ssha-b-21-raider-zdiysniv-pershiy-polit

Новий ядерний бомбардувальник-невидимка США B-21 Raider здійснив перший політ

 • 307849 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Американський бомбардувальник B-21 Raider у формі літаючого крила здійснив свій перший політ. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

За словами очевидця, літак вилетів о 6:51. Близько трьох десятків авіаційних ентузіастів і фотографів-аматорів зібралися навколо заводу у п’ятницю, сподіваючись побачити бомбардувальник у небі.

B-21, який має таку саму форму «літаючого крила», як і його попередник, B-2, зможе доставляти як звичайну, так і ядерну зброю по всьому світу, використовуючи можливості дозаправки паливом на велику дальність і в повітрі.

Очікується, що ці літаки коштуватимуть приблизно 550 мільйонів доларів кожен або близько 750 мільйонів доларів США з поправкою на інфляцію. Однак ВПС залишили інформацію про ціни засекреченою, що ускладнює перевірку запропонованої вартості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закрити небо: Military Media Center розповів про можливості F-16

ВПС планують закупити щонайменше 100 таких літаків і почати замінювати ними бомбардувальники B-1 і B-2.

Компанія Northrop випередила Boeing і Lockheed Martin, коли виграла контракт у 2015 році на виготовлення бомбардувальників.

Доповнення

B-21 був публічно представлений у грудні 2022 року, але очікування навколо його першого польоту зростали роками. Northrop називає літак шостим поколінням, враховуючи його здатність підключатися до інших літаків і легко інтегрувати майбутню зброю в архітектуру своїх систем.

B-21 також має більш міцний матеріал поверхні, що забезпечує невидимість, і, як очікується, потребуватиме менше обслуговування та зменшить експлуатаційні витрати та час простою.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Армійці рф атакували Нікопольщину: є постраждалі та руйнування

     • 168859 переглядiв

    Вечірня атака на Харківщину: росіяни били з танків та БПЛА

     • 15207 переглядiв

    На Київщині пролунали вибухи, працює ППО

     • 132088 переглядiв

    В Україні почали працювати нові посли ПАР, Бангладеш і Гвінеї

     • 148211 переглядiв

    Атака на Одещину: росіяни завдали удару надзвуковим “Оніксом”

     • 20322 переглядiв