ukenru
noviy-prezident-pfl-klubi-rozpovili-pro-ochikuvannya

Новий президент ПФЛ: клуби розповіли про очікування

 • 11447 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Учора було обраного нового Президента ПФЛ. Одноголосним рішенням 33 футбольних клубів ним став Олександр Каденко. На які зміни очікують та які надії із новим очільником пов'язують, УНН розповіли президенти українських ФК.

Так, за словами президент МФК "Прикарпаття" Василя Ольшанецького, у ПФЛ накопичилося багато проблем, вирішення яких потребує якісного менеджменту.

“Ми надіємося, що трохи зрушиться менеджмент ПФЛ, що почнуть заробляти потроху, тим більше що УАФ передала комерційні права. Думаю, що буде полегшення.

Самі розумієте, в якому стані зараз команди через “ковід”, - оці ПЛР-тести мусимо кожні два тижні здавати, а це - немалі гроші”, - сказав він.

Ольшанецький також додав, що вже вчора, під час конференції домовилися про нову схему фінансування суддівства. Тепер ФК будуть робити це з УАФом навпіл.

“Загалом, судячи з виступу Каденка, надія є, що буде покращення. Думаю, що будуть по-новому працювати. Тим більше, що хочуть відродити комерційну структуру ПФЛ (яку ліквідували ще 2014 році), щоб вона працювала на ПФЛ”, - сказав президент “Прикарпаття”.

Свої надії на краще з приходом Каденка пов'язує і ФК "Гірник-Спорт".

“Надій у нас багато, що щось зміниться”, - каже президент ФК Петро Каплун і додає, що ПФЛ не був представлений у комітетах УАФ.

“Зараз ми підняли це питання, і нам пообіцяли, що підуть на зустріч”, - уточнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будемо заробляти кошти і направляти їх на допомогу клубам - новий президент ПФЛ

Каплун розповів, що за минулого керівництва ПФЛ, клуби неодноразово підіймали питання фінансування дитячих спортивних шкіл за допомогою коштів солідарності УЄФА. Але все було марно.

“Бо такий керівник ПФЛ був, ми скільки з ним говорили? Але було все одно. А нового керівника я давно знаю і маю надію, що людина буде працювати”, - сказав Каплун.

Президент ФК “Минай” Михайло Кополовець, своєю чергою, очікує, що новий президент ПФЛ буде господарником і забезпечить рівні права усіх клубів.

“А не так, як раніше – одним все, інші – “з носом”. Оце, мабуть, найбільша надія. Не може бути упередженого ставлення ні до кого. Маю надію, що впорається з тією ношею, яку на себе взяв. От правда – щиро вірю і сподіваюся на це. Бо так, як було раніше – так далі не можна. Я думаю що не лише ми, а всі клуби ПФЛ, чекають від нього рішучих дій – дай Боже, щоб він себе виправдав”, - сказав функціонер.

Як писав УНН, учора ПФЛ отримала нового президента. Ним став Олександр Каденко, який майже два місяці виконував обов'язки президента після відставки Сергія Макарова.

Глава УАФ Андрій Павелко привітав нового президента і зазначив, що йому зараз знадобиться підтримка усіх клубів.

“Я впевнений, що він свій досвід, успішність і ефективність роботи в українському футболі перенесе на професійний футбол”, - сказав Павелко.

Нагадаємо, 5 серпня Сергій Макаров покинув пост президента ПФЛ. Попередньо недовіру йому висловили 25 ФК.

Українські Національні Новини

Спорт