ukenru
noviy-prezident-latviyi-pomilivsya-i-vigolosiv-tekst-prisyagi-dvichi

Новий президент Латвії помилився і виголосив текст присяги двічі

 • 6615 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. У сеймі Латвії у понеділок, 8 липня, відбулося позачергове засідання, на якому новий президент Латвії Егіл Левітс приніс урочисту клятву. Її довелося повторювати двічі. Про це УНН повідомляє з посиланням на Delfi.

"Клянуся, що вся моя робота буде присвячена благу латвійського народу. Я зроблю все, що у моїх силах, щоб сприяти благополуччю Латвійської держави і його населення. Я буду свято дотримуватися Конституції Латвії і законыв країни. До всіх я буду ставитися справедливо і виконувати свої обов'язки на совість", - сказав Левітс.

Спікер сейму Інара Мурнієце попросила його повторити клятву, тому що він переплутав слова: в кінці повинно було бути "з усвідомленням", а не "на совість". Левітс повторив клятву з правильним текстом.

Потім новий президент підписав урочисту клятву, яка буде передана до державного архіву. Після проголошення клятви пролунав гімн Латвії.

У своєму зверненні до сейму новий президент висловив упевненість, що вже в наступній декаді Латвія може стати сучасною північноєвропейською державою. Потенціал є - "для цього потрібно взяти швабру і помити підлогу від усього, що накопичилося за 30 років". Головне "сміття", на думку Левітса, - це корупція, фінансування партій і тіньова економіка.

Президент країни ще раз підкреслив, що латиська мова - це мова участі всього народу Латвії в демократичних процесах.

Левітс був обраний на посаду президента Латвії 29 травня. Раніше він був суддею Суду ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу