ukenru
novinskiy-zayaviv-v-parye-pro-porushennya-konventsiyi-z-prav-lyudini-v-ukrayini

Новинський заявив в ПАРЄ про порушення Конвенції з прав людини в Україні

 • 3872 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Депутат Верховної Ради України, голова фракції Опозиційного блоку Вадим Новинський заявив про порушення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод в Україні. Як повідомляє прес-служба політичної сили в Facebook, про це він сказав, виступаючи в ході дебатів на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

"Опозиційний блок оскаржив в судах закриття виборчих дільниць в РФ як грубе порушення виборчого права проживають в РФ українських громадян, однак Верховний Суд прийняв рішення про законність таких дій, аргументуючи тим, що 3 млн українців зможуть проголосувати в сусідніх державах - Фінляндії, Казахстані і Грузії . Вважаю це рішення політично мотивованим: влада не допустила до виборів громадян, які виїхали на заробітки і рятуються від війни, тому що вони не мають наміру голосувати за чинного президента. Все можл жності українського правосуддя в захисті права українців голосувати в РФ вичерпані, і ми будемо звертатися з заявою до ЄСПЛ ", - зазначив він.

Новинський також заявив про порушення права на свободу віросповідання і невтручання держави в справи церкви, які "набули масового характеру в Україні в зв'язку з активним сприянням державних інститутів створення" Православної церкви України.

"Влада грубо втрутилася в релігійні справи, дискримінуючи найбільшу православну конфесію - Українську православну церкву (Московського патріархату). В кінці грудня більшість прийняла закон, який зобов'язує УПЦ змінити назву і перереєструвати статути, не зобов'язувало до подібних кроків інші конфесії, що є відвертою дискримінацією. В перереєстрації статутів УПЦ влади можуть відмовити з політичних мотивів. днями парламент з такими ж грубими порушеннями конституційних процедур прийняв ще один такий, що суперечить конвенції ії закон, який фактично легалізував захоплення храмів УПЦ ", - стверджує нардеп.

17 січня Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект №4128-д "Про внесення змін до деяких законів України (щодо підпорядкованості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)". Цей документ регулює процедуру переходу віруючих з однієї релігійної організації в іншу.

Українські Національні Новини

Політика